Kepta žuvis riešutų marškinėliuose

Jums reikės:

500 g žuvies filė,
100 g žemės arba lazdyno riešutų,
1 kiaušinio,
žuvies prieskonių,

Eiga:

Supjaustykite žuvį gabalėliais, įtrinkite prieskoniais. Išplakite kiaušinį, susmulkinkite riešutus. Žuvį merkite į kiaušino plakinį ir apvoliokite smulkintuose riešutuose, kepkite ant silpnos ugnies aliejuje.

Silkė su džiovintais vaisiais ir riešutais

Jums reikės:

4 silkės filė gabalėlių,
saujos džiovintų obuolių,
saujos razinų,
1 svogūno,
pusės stiklinės graikinių riešutų,
sviesto kepimui,
cukraus, maltų juodųjų pipirų,
kečupo

Eiga:

Razinas ir džiovintus obuolius išmirkykite atskirai. Nusausintus obuolius pasmulkinkite ir kepinkite svieste, supjaustykite svogūnus, suberkite į kepinamus obuolius, o jiems apkepus, suberkite ir razinas. Įdėkite pagal skonį cukraus, pipirų, kečupo. Ataušinkite. Graikinius riešutus paskrudinkite atskiroje keptuvėje. Į lėkštę dėkite supjaustytą silkės filė, ant jos – keptą džiovintų vaisių mišinį, pabarstykite skrudintais graikiniais riešutais.

Burokėlių mišrainė su slyvomis ir riešutais

Jums reikės:

virtų burokėlių,
2-3 česnako skiltelių,
saujos džiovintų slyvų,
saujos graikinių riešutų,
alyvuogių aliejaus,
druskos,
juodųjų pipirų.

Eiga:

Verdančiu vandeniu užpilkite džiovintas slyvas ir palikite maždaug pusei valandos, kad išmirktų. Virtus burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Sukapokite graikinius riešutus, česnakus, smulkiai supjaustykite išmirkusias slyvas. Viską sudėkite į dubenį, pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite aliejumi ir išmaišykite.

Morkų salotos su džiovintais vaisiais ir riešutais

Jums reikės:

5 morkų,
po saują džiovintų: razinų, slyvų, abrikosų,
4 apelsinų,
3-4 obuolių,
saujos smulkintų riešutų (migdolų, lazdynų ar bertoletijų)

Eiga:

Išspauskite vieno apelsino sultis. Sutarkuokite morkas burokine tarka, 3 apelsinus supjaustykite kubeliais, nulupkite obuolius ir supjaustykite kubeliais arba šiaudeliais. Morkas, apelsinus, obuolius ir saują smulkintų riešutų sumaišykite, apšlakstykite apelsino sultimis ir palaikykite apie dvi valandas šaldytuve. Galima pagardinti alyvuogių aliejumi.

Saldainiai iš džiovintų vaisių

Jums reikės:

120 g džiovintų slyvų ir datulių be kauliukų,
120 g graikinių riešutų ir razinų,
šaukšto medaus,
50 g šokolado,
miltelinio cukraus arba kokoso drožlių

Eiga:

Vaisius susmulkinkite, riešutus sukapokite, įdėkite medų ir gerai išmaišykite. Suformuokite kamuoliukus, apšlakstykite tirpintu šokoladu arba merkite į šokoladą ir jam nesukietėjus apiberkite cukrumi ar kokoso drožlėmis. Arba skardą išklokite vaškiniu popieriumi, sudėkite masę apie 2 cm storio sluoksniu, išlyginkite, padenkite tirpintu šokoladu, o atvėsus šokoladui, supjaustykite gabaliukais.

Avižų kisielius

Jums reikės:

400 g avižinių dribsnių,
1,5 l vandens,
1 riekės natūralaus raugo ruginės duonos
2 šaukštų cukraus
100 g medaus,
stiklinės šviežių spanguolių
pusės stiklinės cukraus
žiupsnelio druskos

Eiga:

Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu, įmeskite riekelę duonos ir palikite rūgti parą laiko. Duonos riekę išimkite, o dribsnius nukoškite į puodą. Nuvarvintas avižas išmeskite, o nuo jų likusį skystimą pasaldinkite, įberkite druskos, užvirinkite ir maišykite, kol kisielius taps tirštas. Išvirusį kisielių palikite atvėsti, išpilstykite į indelius ir dėkite į šaldytuvą. Spanguoles ir medų sutrinkite trintuvu iki tyrės konsistencijos. Sustingusį kisielių išverskite į lėkštes, apšlakstykite spanguolių užpilu, papuoškite.