Tad kaip tik artėjančių švenčių proga, mėsos tiekėjai „Baltic Foods“ rekomenduoja išbandyti tris karalių pamėgtus patiekalus: karališkas grybų salotas, kiaulienos kepsnį ir vištieną su medumi.

O kaip byloja viena patarlė: „Įvertinti pudingo skonį galime tik paragavę pudingo“. Tad pirmyn į gamybą!

Karališkosios grybų salotos su kariu

Jums reikės:

Ryžių makaronai, 100 gramų
Krevetės, 500 gramų
Jautiena, 200 gramų
Svogūnai, 1 vienetas
Grybai, 300 gramų
Karis, 1 arbatinis šaukštelis
Majonezas

Kaip pasigaminti?

Ryžių makaronus užplikyti verdančiu vandeniu, uždengti ir palikti 8 - 10 minučių išbrinkti. Tada per sietą nukošti. Krevetes ir jautieną išvirti pasūdytame vandenyje. Keptuvėje, karštame aliejuje pakepinti grybus ir smulkintus svogūnus su šaukšteliu kario. Visus paruoštus ingredientus sudėti į dubenį, pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti su majonezu.

Karališka vištiena su medumi

Jums reikės:

Česnakai, 2
Medus, 1 arbatinis šaukštelis
Vištienos filė, 500 gramų
Sojos padažas, 5 valgomieji šaukštai
Aliejus, 3 valgomieji šaukštai

Kaip pasigaminti?

Sumaišykite sojos padažą su aliejumi, medumi ir sutrintais česnakais. Vištienos filė apipilti marinatu ir laikyti šaltai 6 valandas. Po to kepti grilyje apie 20 minučių.

Didkepsnis „Didikas“

Jums reikės:

Čiobreliai, šakelė, 1 vienetas
Imbieras
Jautiena, pjausniai, 2 vienetai
Kiaušiniai, 1 vienetas
Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
Alyvuogių aliejus, 20 gramų
Majonezas, 50 gramų
Pienas, 100 gramų
Druska
Avižiniai dribsniai, 2 valgomieji šaukštai
Citrinpipiriai, 0,25 arbatinio šaukštelio

Kaip pasigaminti?

Jautienos pjausnius išmuškite ir pabarstykite citrininiais pipirais, imbieru, čiobrelio lapeliais ir druska. Susukite į volelį ir dėkite į plastikinį maišelį. Paliekame valandai. Avižinius dribsnius paskrudinam ant keptuvės. Išplakam kiaušinį. Išmuštą kepsnį pavoliojam miltuose, po to kiaušinyje ir dribsniuose. Kepame ant alyvuogių aliejaus iš abiejų pusių. Sūrį sutarkuojame, sumaišome su majonezu ir pomidorų padažu. Visą masę uždedam ant kepsnių ir dedam į įkaitintą orkaitę 10 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt