Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen rekomenduoja vaisius ir daržoves paversti desertais ir į jų ruošimą visuomet įtraukti pačius vaikus. Gamindami kartu ir viską stebėdami, vaikai natūraliau ir greičiau pamėgs vaisius ir daržoves. Šį kartą siūlome pasigaminti naminių želinukų, 3 skonių džiovintų obuolių bei glotnučių iš moliūgų.

Naminiai želė saldainiai iš vaisių

Želė saldainiai, be abejonės, yra vieni iš mėgiamiausių mažųjų skanėstų. A. Rasmussen pasakoja, kad želė saldainiai – paruošiami greitai ir lengvai, o juos gaminti galima iš natūralių obuolių ar morkų sulčių bei žiemai pasiruoštų šaldytų uogų.

„Į didelį dubenį supilkite 2 puodelius vaisių sulčių ir ¼ puodelio medaus. Dubenį su sultimis ir medumi padėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Kai mišinys pašils, supilkite 1 puodelį trintų uogų ir nuolat maišydami palengva suberkite 8 šaukštelius želatinos.

Virinkite mišinį, kol masė taps vientisa ir neliks želatinos grūdelių. Pasiruoškite nedideles ledukų formeles ir į jas supilkite mišinį. Želinukus padėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings“, – sako ekspertė.

3 skonių džiovinti obuoliai

Orkaitėje kepančių džiovintų obuolių bei cinamono kvapas daugeliui primena vaikystę, kai su nekantrumu tekdavo laukti, kol obuoliai bus paruošti. Kulinarė siūlo prisiminti šį nepelnytai užmirštą desertą ir pagaminti jį savo vaikams. Džiovinti obuoliai pasižymi didesniu vitaminų bei skaidulų kiekiu nei žali obuoliai, todėl jie ypač naudingi augančiam organizmui.

Paruoškite vaikams mišinius iš kvapniųjų prieskonių bei nedidelio kiekio cukraus ir leiskite maišyti bei skardoje dėlioti obuolius – taip tikrai sudominsite mažuosius.

„Nulupkite obuolius, išimkite sėklalizdį ir supjaustykite obuolius norimo dydžio griežinėliais. Atskiruose dubenėliuose sumaišykite cinamoną ir kokosų cukrų, cinamoną ir vanilinį cukrų, apelsinų sultis ir vanilinį cukrų. Padalinkite pasiruoštus obuolius į 3 dalis ir sumaišykite skirtinguose mišiniuose. Jei norite, kad obuoliai būtų skanūs, juos reikia gerai išdžiovinti, kad visiškai neliktų drėgmės. Į kepimo popieriumi ištiestą skardą sudėkite obuolių griežinėlius.

Nespauskite ir nedėkite obuolių vienas ant kito, nes taip prailginsite džiovinimo laiką. Pašildykite orkaitę iki 50 C temperatūros, įdėkite skardą su obuoliais ir palikite pravertas orkaitės dureles. Norėdami džiovinti ekonomiškiau, orkaitę šildykite periodiškai“, – patarimais dalinasi maisto ekspertė.

Moliūgų glotnutis

Dietologai sutartinai teigia, kad moliūgas – viena iš naudingiausių daržovių, kurioje gausu vitaminų, ląstelienos bei mineralinių medžiagų. „Tėvams, kurių vaikai griežtai atsisako valgyti daržoves bei vaisius, glotnučiai yra puiki išeitis, juk vaikai taip mėgsta kokteilius“, – patarimais dalinasi maisto ekspertė.

„Į didelį dubenį įdėkite 1 pjaustytą bananą, ¾ puodelio virto moliūgo piurė ir ½ puodelio avižinių dribsnių. Ingredientus gerai išmaišykite ir užberkite žiupsnelį cinamono bei vanilinio cukraus, tuomet įpilkite 1 puodelį pieno, ½ puodelio natūralaus jogurto ir 3 arbatinius šaukštelius medaus. Visus ingredientus suplakite kokteilių plaktuvu ir iškart vaikams patiekite didelę stiklinę glotnučio“, – sako kulinarė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)