Reikės:

2 kiaušinių,
100 g cukraus,
1 v. š. vanilinio cukraus,
100 ml aliejaus,
puodelio vandens,
1 v. š. kepimo miltelių,
miltų,
kelių obuolių.

Kiaušinius išsukti dubenyje, įdėjus cukrų ir vanilinį cukrų išsukti dar kartą.

Supilamas aliejus ir vanduo, tada išmaišoma. Dedami miltai. Kai masė pradeda tirštėti dedami kepimo milteliai. Masė turi būti tiršta, bet ne kieta, nes nuo to priklauso kaip kils pyragas.

Į paruoštą masę dedami 4-5 gan smulkiai pjaustyti obuoliai. Tešla išmaišoma. Paruošta tešla pilama į formą su kepimo popieriumi, išteptu sviestu. Išlyginta masė apdėliojama obuolių skiltelėmis. Kuo gausiau, tuo bus skaniau. Apdėliojus, gausiai apibarstoma cukrumi, cinamonu, ruduoju cukrumi.

Kepamas ~30 min 200 °C temperatūroje.

P. S. Recepte gali būti netikslumų, nes tai mano asmeniškas receptas, gamindama visko dedu iš akies. Jei bandysite, derinkite prie savo skonio. Pyragas gaunasi nepakartojamai skanus ir kvapnus.
Drėgnas obuolių pyragas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)