Ieškojau vakar idėjų naujų kotletams, nes buvo prašymas juos pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Pamačius šituos šypsena išspaudė pavadinimas, bet perskaičiusi supratau, kad tokius jau kepu, tik dedu dar ryžių. Šį kartą gaminau be ryžių, kaip Ubagų kotletų autorė (Širšių lizdas) ir rašo.

Reikės:

500 g faršo (kokį mėgstate, pas mus buvo kiaulienos),
1 gera sauja tarkuoto kopūsto,
1 nedidelis svogūnas,
2 šaukštai manų kruopų (galite naudoti išmirkytą batoną),
1 kiaušinis,
druska, pipirai, dž.prieskoniai.

Padažui:

1 morka,
200 ml grietinėlęs,
2 šaukštai sviesto.

Į faršą sutarkuojame svogūną, dedame tarkuotus kopūstus, beriame manus, prieskonius, mušame kiaušinį ir viską gerai išminkome. Apkepiname keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus.

Apkepintus kotletukus dedame į puodą, dedame sviesto, smulkinta morką ir patroškiname, pilame grietinėlę ir patroškiname apie 10 min.

Minkšti ir labai skanūs, paprasti, bet neprasti ir tikrai ne ubagų.