Bulvės šoninėje

Jums reikės:

bulvių,
rūkytos šoninės,
prieskonių mišinio bulvėms arba savo mėgiamų žolelių,
pipirų, druskos.

Eiga:

Išvirkite bulves su lupena, bet nepervirkite, nes vėliau reikės pašauti jas į orkaitę. Nulupkite, didesnes bulves perpjaukite per pusę. Bulves pasūdykite, pabarstykite prieskoniais, druska, pipirais ir, apvynioję plonomis rūkytos šoninės juostelėmis, persmeikite mediniu smeigtuku. Įpilkite į skardą aliejaus, sudėkite bulves ir pakepkite, kol šoninė apskrus.

Bulvių krepšeliai

Jums reikės (12 vnt.):

3-4 didelių bulvių,
100 g pievagrybių,
200 g cukinijos,
100 g tarkuoto sūrio,
2 kiaušinių,
sezamo sėklų
druskos, pipirų,

Paruošimui:

Keksiukų kepimo formelių

Eiga:

Sutarkuokite cukiniją, supjaustykite pievagrybius ir pakepkite įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Tarkuotą sūrį suplakite šakute su kiaušiniais iki vientisos masės, pasūdykite.

Bulves nulupkite ir supjaustykite labai plonomis riekelėmis.

Keksiukų formeles patepkite aliejumi ir išklokite bulvių riekeles kaip gėlės žiedlapius ir vieną papildomą riekelę per viduriuką.

Ant bulvių užpilkite po 3 arbatinius šaukštelius kiaušinių ir sūrio plakinio. Ant plakinio uždėkite po gerą šaukštą kepintų cukinijų su pievagrybiais.

Bulvių krepšelius apšlakstyti aliejumi ir dėkite į iki 90 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti reikėtų, kol iškeps bulvės (10-15 min).

Iškeptus krepšelius išimkite, apibarstykite sezamo sėklomis ir patiekite su mėgstamais žalumynais.

Šis receptas ir nuotraukos paimtos iš portalo gimtadieniomuge.lt.

Bulvių apkepas su varške

Jums reikės:

5 virtų bulvių,
svogūno,
šoninės,
pakelio varškės,
fermentinio sūrio,
druskos, pipirų, žalumynų.

Eiga:

Bulves supjaustykite kubeliais, svogūną žiedais, o šoninę nedideliais gabaliukais.

Šoninę apkepkite su svogūnais, tada sumaišykite su bulvėmis ir pabarstykite druska, pipirais bei žalumynais.

Varškę sumaišykite su žalumynais.

Į kepimo indą, pateptą sviestu, dėkite bulves ir varškę, ant viršaus užtarkuokite fermentinio sūrio. Kepkite orkaitėje apie 20 minučių.

Įdarytos bulvės

Jums reikės:

bulvių,
mėgstamos dešros,
svogūno,
kiaušinio,
druskos, pipirų,
fermentinio sūrio.

Eiga:

Švariai nuplaukite bulves (galima šiek tiek pavirti, kad greičiau iškeptų), perpjaukite išilgai ir išskobkite vidų.

Išskobtas bulves sudėkite į paruoštą skardą, pašlakstykite aliejumi, pasūdykite ir dėkite kepti.

Tuomet pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, įdėkite dešrą ir dar truputį pakepkite.

Palaukite, kol atvės, pabarstykite pipirais, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.

Beveik iškepus bulvėms, ištraukite skardą ir bulvių puseles pripildykite įdaru. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir kepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Suraikytos keptos bulvės

Jums reikės:

vienodo dydžio bulvių,
150 g rūkyto kumpio,
3 šaukštų lydyto sviesto
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų,
kelių šakelių šviežio čiobrelio.

Eiga:

Sumaišykite dubenyje sviestą su alyvuogių aliejumi ir ištepkite juo kepimo formą. Bulves nuplaukite su šepetėliu ir, nenulupę lupenos, supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Sudėkite į kepimo formą.

Aptepkite sviesto ir aliejaus mišiniu, pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite 190°C orkaitėje apie 1,5 val.

Rūkytą kumpį ar šoninę supjaustykite smulkiais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje. Paskrudintą šoninę sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Išėmus bulves iš orkaitės, ant viršaus sudėkite mėsytę ir čiobrelių šakeles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite dar apie 30 min., kol pilnai iškeps bulvės.