Pirmiausia agurkai yra sudedami į švarius stiklainius. Agurkai yra sudedami su krapų, serbentų ir vyšnių lapeliais, po česnako skiltelę į stiklainį.

Marinatas yra ruošiamas taip:

1 litrui vandens dedame 1 šaukštą su kaupeliu druskos,
3 šaukštus cukraus,
1/2 stiklinės acto,
2-4 lauro lapai,
5-6 kvapnieji pipirų žirneliai.

Marinatas yra užvirinamas, supilamas actas. Porą minučių leidžiame jam atvėsti ir marinatu užpilame stiklainius su agurkais.

Stiklainiukai pridengiami metaliniais dangteliais ir sustatomi į karšto vandens puodą ir pakaitinami 15 minučių.

Baigus kaitinimą, stiklainiai užsukami, tada reikia juos apversti ir pastatyti, kad atvėstų.

Skanių jums marinuotų agurkėlių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)