Pirmiausia agurkai yra sudedami į švarius stiklainius. Agurkai yra sudedami su krapų, serbentų ir vyšnių lapeliais, po česnako skiltelę į stiklainį.
Marinatas yra ruošiamas taip:
1 litrui vandens dedame 1 šaukštą su kaupeliu druskos,
3 šaukštus cukraus,
1/2 stiklinės acto,
2-4 lauro lapai,
5-6 kvapnieji pipirų žirneliai.
Marinatas yra užvirinamas, supilamas actas. Porą minučių leidžiame jam atvėsti ir marinatu užpilame stiklainius su agurkais.
Stiklainiukai pridengiami metaliniais dangteliais ir sustatomi į karšto vandens puodą ir pakaitinami 15 minučių.
Baigus kaitinimą, stiklainiai užsukami, tada reikia juos apversti ir pastatyti, kad atvėstų.
Skanių jums marinuotų agurkėlių.