Reikės:

2 kg agurkų;
2 galvučių česnako;
4 valg. šaukštai (nubraukti) druskos;
500 g cukraus
1 čili pipiras;
7 valg. šaukštai aliejaus;
1 stiklinė obuolių acto

Agurkus nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite griežinėlias. Užberkite ant agurkų 4 valgomuosius šaukštus druskos. Su rankomis išmaišykite, kad druska pasiskirstytų po visus agurkus ir palikite 6 valandas. Per tą laiką atsiras nemažai skysčio iš agurkų, kuris bus reikalingas marinatui.

Kitame inde sudėkite kitus ingredientus skirtus marinatui. Supjaustytą smulkiai česnaką, čili pipirą, aliejų, obuolių actą, cukrų ir viską sumaišykite.

Visą šį mišinį po 6 valandų užpilkite ant agurkų ir palikite 12 valandų, kad marinatas įsigertų į agurkus.

Stiklainiukus su agurkais reikėtų laikyti šaldytuve. Patartina juos sunaudoti per kelis mėnesius. Norint pasidaryti ilgesniam laikui šių agurkėlių, reikėtų didinti cukraus kiekį.

Šie agurkėliai suteiks beveik kiekvienam patiekalui gaivumo ir šiek tiek egzotiško skonio!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)