Produktai:

2 – 4 baklažanai,
400 jautienos ir kiaulienos faršo,
1 pomidoras,
1 svogūnas,
1 česnako skiltelė,
150 – 200 g kietojo sūrio,
po 2 šakeles petražolių ir krapų,
majonezo arba grietinės,
aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Baklažanus nuplaukite, perpjaukite perpus. Išimkite minkštimą, palikite prie sienelių maždaug cm storio minkštimą. Puseles pasūdykite ir palikite 20 min.

2. Baklažanų minkštimą supjaustykite kubeliais, pasūdykite, palikite 20 min.

3. Nupilkite nuo baklažanų susidariusias sultis, nuskalaukite vandeniu ir nusausinkite.

4. Aptepkite baklažanų puseles aliejumi, pašaukite į 230 laipsnių orkaitę ir kepkite 10 – 15 min.

5. Pasigaminkite įdarą. Pomidorus nuplaukite, kiek įpjaukite odelę, minutei įdėkite į verdantį vandenį. Paskui nulupkite odelę ir supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite. Žalumynus susmulkinkite.

Įkaitinkite keptuvėje šiek tiek aliejaus, apkepkite baklažanų minkštimo kubelius, kol suminkštės. Baklažanų gabalėlius sudėkite į dubenį, į keptuvę sudėkite svogūnus, įberkite druskos, pipirų, iškepkite iki minkštumo.

Suberkite česnako gabalėlius, dar 1 min. pakepkite. Svogūnus ir česnakus sudėkite į dubenį su baklažanais. Į keptuvę sudėkite faršą, pamaišydami iškepkite. Tada suberkite baklažanus, svogūnus ir česnakus, viską gerai išmaišykite, pasūdykite, įberkite pipirų.

6. Sudėkite įdarą į baklažanų pusele, aptepkite grietine ar majonezu, apibarstykite tarkuotu sūriu.

7. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 – 40 min.

Taip pat galite įdaryti cukinijas, paprikas ir pomidorus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)