Reikės:

4 labai didelių šviežių bulvių,
2 kubeliais supjaustytų svogūnų,
4 susmulkintų česnako skiltelių,
4 riekutės plonai pjaustytos šoninės,
6 susmulkintų svogūnų laiškų,
tarkuoto sūrio (jeigu norisi),
druskos,
juodųjų pipirų,
aliejaus.

Pirmiausia bulves po tekančiu vandeniu gerai nuplauti, tada šakute subadyti per visą bulvės plotą, ištrinti aliejumi ir druska.

Skardą iškloti folija, patepti aliejumi ir sudėti bulves. Šauti į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros ir kepti maždaug 1 valandą.

Kol bulvės kepa, darome įdarą. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, suberti svogūnus ir pakepinti, suberti česnakus, juos pakepinti irgi. Sudėti labai smulkiai supjaustytą mėsą ir dar šiek tiek pakepti (2-3 min.). Tada suberti susmulkintus svogūnų laiškus, pabarstyti druska pagal skonį, pagardinti juodaisiais pipirais, viską išmaišyti ir nukelti nuo ugnies.

Iškepusias bulves perpjauti perpus išilgai, šaukšteliu išskobti paliekant apie 4 mm storio bulvės sieneles. Išskobtą bulvių masę sudėti į dubenį, lengvai šakute pertrinti ir ant jos užpilti visą įdarą. Viską sumaišyti ir šita mase prikimšti išskobtas bulves. Apiberti sūriu ir dėti dar į įkaitintą orkaitę ir kepti, kol sūris išsilydys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)