Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių. Na, viskas tiesiog super – gamyba, vaizdas, traškumas, skonis. Svarbiausia nenusižengti proporcijoms, o susimaišyti išties sudėtinga, nes viskas skaičiuojasi po 2. Šaukštai be kaupo ;)

Proporcija 1 litro stiklainiui.

Stiklainius išplaunu, iškaitinu ir į kiekvieną dedu:

2 v.š. cukraus
2 a.š. druskos
2 a.š. prieskonių marinavimui mišinio
2 v.š. 9proc. acto

Sudedu agurkus, jei jie nedideli – tiesiog nupjaunu galiukus, didesnius pjaustau juostomis arba riekelėmis, pjaustytų, žinoma, telpa daugiau.

Verdančiu vandeniu nuplikau užsukamus dangtelius ir užkaičiu didelį puodą su vandeniu. Kai tik vanduo užverda, juo sklidinai užpilu agurkus, užsuku dangtelius, stiklainius papurtau, kad pasiskirstytų prieskoniai ir verčiu aukštyn kojom ant pledo. Stiklainius kuo skubiau apvynioju sena pūkine striuke ir palieku 12h. Ir nešu rūsin.

Viens-du, iš tiesų. Ir kas patinka labiausiai – jokio likusio marinato puode!