Jums reikės:

• 1 didelės vištos
• Sviesto
• Citrinos
• Rozmarino
• Garstyčių
• Šviežių bulvių
• Pipirų
• Druskos
• Čiobrelių

Gaminimas:

Pradėkime nuo to, jog visą vištą gerai įtriname druskos, pipirų ir rozmarinų mišiniu. Geriausia būtų, prieš ją pašaunant į orkaitę, kiek pamarinuoti kambario temperatūroje. Tuo tarpu ištirpdykite sviestą.

Vištą 200 laipsnių temperatūroje kepkite apie dvi valandas. Taip ji bus minkšta ir mėsa kris nuo kaulo. Kol kepate – kas 15 minučių ją pertepkite sviestu. Vištai suteikiamas gražus rudas atspalvis.

Į kepimo pabaigą vištą apibarstykite maltais šviežiais čiobreliais. Kol ji vėsta ištraukta iš orkaitės, ją apšlakstykite citrinos sultimis ir įtrinkite geru šaukštu garstyčių. Bulves kepkite kartu: jas supjaustykite stambiais gabalais kartu su šiek tiek aliejaus ir pjaustyto svogūno. Patiekite su virtais burokėliais ir baltų ridikų salotomis.

Gardžios šventės!

Receptu pasidalino mėsos tiekėjai „Baltic Foods“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją