Jums reikės:
• 1 didelės vištos
• Sviesto
• Citrinos
• Rozmarino
• Garstyčių
• Šviežių bulvių
• Pipirų
• Druskos
• Čiobrelių
Gaminimas:
Pradėkime nuo to, jog visą vištą gerai įtriname druskos, pipirų ir rozmarinų mišiniu. Geriausia būtų, prieš ją pašaunant į orkaitę, kiek pamarinuoti kambario temperatūroje. Tuo tarpu ištirpdykite sviestą.
Vištą 200 laipsnių temperatūroje kepkite apie dvi valandas. Taip ji bus minkšta ir mėsa kris nuo kaulo. Kol kepate – kas 15 minučių ją pertepkite sviestu. Vištai suteikiamas gražus rudas atspalvis.
Į kepimo pabaigą vištą apibarstykite maltais šviežiais čiobreliais. Kol ji vėsta ištraukta iš orkaitės, ją apšlakstykite citrinos sultimis ir įtrinkite geru šaukštu garstyčių. Bulves kepkite kartu: jas supjaustykite stambiais gabalais kartu su šiek tiek aliejaus ir pjaustyto svogūno. Patiekite su virtais burokėliais ir baltų ridikų salotomis.
Gardžios šventės!
Receptu pasidalino mėsos tiekėjai „Baltic Foods“.