Reikės:
Kefyras, 350 mililitrų
Miltai, 600 gramų
Cukrus, 100 gramų
Kiaušiniai, 2
Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Druska, 1 žiupsnelis
Cukraus pudra
Kiaušiniai išplakami su cukrumi ir kefyru.
Persijoti miltai sumaišomi su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos ir suberiami į kiaušinių ir kefyro plakinį.
Užminkoma minkšta tešla.
Tešla uždengiama ir paliekama 15-20 min. pastovėti.
Stalviršis pabarstomas miltais ir iškočiojamas 0,3-0,5 cm storio lakštas.
Supjaustoma 2-2,5 cm pločio juostelėmis.
Kiekvienos juostelės viduryje padaroma nedidelė įpjova, per kurią žagarėlis perneriamas (perkišamas).
Dedama į įkaitintą aliejų ir verdama iš abiejų pusių, kol žagarėliai gražiai pagelsta.
Išvirę žagarėliai sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
Purūs žagarėliai sudedami į indą ir apibarstomi cukraus pudra.
Skanaus!