Trupininis obuolių pyragas. Populiariausias desertas, prie kurio žinomumo galėjo prisidėti ir televizijos šou „The Great British Bake Off“. Šis desertas, pagamintas iš keptų obuolių, apibarstytas cinamonu ir cukrumi, su traškia plutele – skaniausias patiektas šiltas su ledais arba – šaltas su sirupu.

Žuvis ir bulvytės. Tai gali atrodyti pernelyg akivaizdus pasirinkimas, tačiau tiesų – šis patiekalas yra vienas mėgstamiausių britų patiekalų.

Graikiškos salotos. Sveikam gyvenimo būdui vis nesiliaujant populiarėti, britai dažnai renkasi Viduržemio jūros dietą dėl tikrai skanaus maisto, kupino maistinių medžiagų. Graikiškos salotos, pagamintos iš pomidorų, agurkų, alyvuogių, raudonųjų svogūnų, žalumynų ir fetos – vienas populiariausių patiekalų.

Jūrinis ešerys. Ar jis būtų keptas, troškintas, virtas garuose, rūkytas – ši žuvis yra viena mėgstamiausių tarp jūros gėrybių fanų.

Jorkšyro pudingas. Tradicinis sekmadieninis kepsnys niekada nebus pakankamas, jei trūks Jorkšyro pudingo, kuris turėtų būti kupinas padažo, patiektas su keptomis bulvėmis, daržovėmis ir jautiena. Tai, kad jis tokioje aukštoje pozicijoje – nestebina.

Minkštai virti kiaušiniai. Išsivirti kiaušinius, kad jie būtų minkšti, gali būti sudėtinga, jei nežinoma proceso trukmė. Tad nieko keisto, kad dažna paieškos užklausa tarp britų yra būtent „soft-boiled egg“. Tokie kiaušiniai gali būti naudojami ir kaip įvairių patiekalų ingridientas.

Saldžiųjų bulvių lazdelės. Tai yra sveikesnė alternatyva įprastoms bulvytėms – saldžiosios bulvės tapo tikra maisto mada Didžiojoje Britanijoje. „Google Search“ sistemoje saldžiųjų bulvyčių receptų paieška 2016 m. yra 12 kartų didesnė, nei 2010 m.

„Flat Iron Steak“. Britai nori daugiau sužinoti ir apie neriebų, kaulų neturintį kepsnį, kurio mėsa, pagaminta ne visai iškepant, tampa itin švelnios tekstūros.

Jautienos troškinys. Šis britiškas patiekalas, pagamintas iš jautienos, morkų, salierų, porų ir patiekiamas su bulvėmis padaže, yra itin populiarus, o ypač – žiemos metu. Tai galima paaiškinti ir dėl plintančio lėto gamybos būdo.