Jums reikės:

125 g sviesto
150 g rudojo cukraus
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
2-3 obuoliai (nulupti ir supjaustyti plonai)

Skirtingai nei kai kurie kiti obuolių pyragai, šis tikrąjį savo „veidą“ pademonstruoja jau atvėsęs, kai dar ne visai greito kepimo metu orkaitėje suminkštėję obuoliai beveik visiškai išnyksta. Geriau būtų rinktis rūgštesnius obuolius, nes tie valgomieji – saldūs, truputį droviai atrodo, o rūgštūs – puikiausiai dera prie pyrago minkštumo ir saldumui.

Kaip paruošti:

Kiaušinius išplakti su cukrumi, kad gerai suputotų (apie 5 min). Supilti ištirpintą sviestą ir kefyrą, dar paplakti. Miltus persijoti su kepimo milteliais. Įmaišyti į skystą masę.

Obuolius nulupti, supjaustyti plonai ir įmaišyti į tešlą. Kepti 180-190 laipsnių orkaitėje apie 40 min.

P. S. pusę obuolių galima įmaišyti į tešlą, o likusiais papuošti pyrago viršų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)