Mamytė kepdavo tokius plonyčius lapelius skruzdėlynui, kad juos iškočiojus galėdavai manyti, jog tai plonytėliai gipiūro gabalėliai... Man jau 22–eji, tad šis mamytės receptas ir skanėstas skaičiuoja jau bene 18-us metus. Net visi namai dvelkdavo šiuo skanėtu, kai su mamyte ir sese (mes esame dvynės) imdavomės šio projekto. Tad norėčiau pasidalinti skaniausio mamos skruzdėlyno receptu:

Jums reikės:

6 kiaušiniai (4+2 tryniai)
30 gr. vanilinio cukraus
apie 450 gr. miltų
2 v.š. degtinės
5 v.š. medaus
Razinų, riešutų, aguonų, cukraus pudros.
1 l aliejaus (geriausiai rapsų)

Kiaušinius gerai išplakti su vaniliniu cukrumi, supilti alkoholį. Vis maišant suberti miltus ir išminkyti ne per daug kietą tešlą. Ją gerai išmušti, išdaužyti kuo geriau tai atliksite, tuo kepinukas bus skanesnis. Tešlą susukti į kamuoliuką ir palikti šaldytuve maždaug valandai.

Išėmus tešlą, dar kartelį perminkyti, ir kuo ploniau iškočioti. Ji turėtų būti beveik permatoma. Supjaustyti lapeliais (jei norite skruzdėlyno) arba stačiakampiais, jei kepsite žagarėlius. Įkaitinti puodą su aliejumi ir kepti skanėstus kol gražiai parus.

Iškepusius – konstruoti. Išlydyti medų, imti padėklą, ant jo dėti iškeptus lapelius ir juos aplieti medumi, berti razinų, riešutų (prieš tai juos siūlyčiau truputį paskrudinti), aguonų. Ir taip lipdyti. Galiausiai viršų apiberti cukraus pudra.

Vualia!

Už receptą dėkojame Agnei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją