Reikės:

300 g miltų;
120 g aguonų;
200 g sviesto;
150 g cukraus;
250 g pieno;
3 kiaušinių;
2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio cukraus;
4 v.š. apelsinų sulčių;
2 v.š. apelsino žievelės.

Sirupui:

3/4 st. cukraus;
3/4 st. apelsinų sulčių;
2 smulkiai tarkuotų apelsinų žievelės.

Eiga:

Nedideliame puode pakaitiname aguonas ir pieną, kol šis beveik užvirs, atidedame į šalį, kol šiek tiek atvės. Sviestą ir cukrų išplakti iki purumo. Kiaušinius mušti po viena ir gerai išmaišyti.

Į kitą indą suberiame miltus, kepimo miltelius, druskos, išmaišome ir persijojame. Miltų ir aguonų mišinį dalimis įmaišyti į sviesto masę, sudedame spaustas apelsinų sultis ir žievelę, išmaišome.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 50-60 minučių. Iškepus keksą atvėsinti. Sirupas. Į puodą sudedame visus produktus ir verdame ant silpnos ugnies iki kol užvirs/ištirps cukrus, nuolat maišydami.

Iškepusio kekso viršų subadome šakute ir apipilame pravėsusiu sirupu.