Paklaustas, kodėl išankstinei klipo peržiūrai pasirinko tokį nestandartinį formatą, kai kartu su skirtingų restoranų šefais pats stojo prie darbastalio gaminti netradicinių didžkukulių, J. Didžiulis teigė, jog jis visada manė, kad didžkukuliai gali būti tokie pat įvairūs kaip picos ar kiti visame pasulyje žinomi patiekalai ir nesuprasdavo, kodėl jų receptas yra taip užsispyrusiai nekeičiamas.

„Dainoje „Papatinka“ teigiama, kad kitų šalių tradicijos ir skirtingų kultūrų elementai gali darniai sąveikauti, o kitų kultūrų priekoniai gardina. Su šia daina ketiname populiarinti mūsų žodyną už Atlanto, todėl ir fonetinius prieskonius suderinome – juk pietų amerikiečiams patinka sakyti pa-pa-tinka. Skonius maišėm ir didžkukulių dirbtuvėse. Norėjome įrodyti, kad didžkuliai gali būti daug įvairesni ir vis tiek skanūs, taip kaip ir mūsų pačių visuomenė, besidalindama tradicijomis, o ne jas saugodama, gali būti turtingesnė ir skanesnė. Tačiau, kai pradėjau šią diskusiją feisbuke, tikrai nesitikėjau, kad visa ši akcija įtrauks tiek daug atskirų restoranų ir žmonių“, – atviravo J. Didžiulis.

Prieš atskleidžiant pirmuosius būsimo dainos „Papatinka“ vaizdo klipo kadrus, šefo Gian Luca Demarco kulinarijos studijoje kelias valandas vyko intensyvus gamybos procesas – prie vieno darbastalio gurmaniškus didžkukulių įdarus ir padažus jiems ruošė net 8 komandos.

Visos komandos interpretavo didžkukulius savaip ir gamino juos, pasitelkdamos skirtingų pasaulio virtuvių patirtį. Taip dirbtuvių metu buvo sukurtos „Žemaitiški Tamales“, „Italija Lietuvoj“, „Sweet Irish“, „Smoked Irish“, Wild Irish“, „Colombia Italia“, „Vegetariški“, „Indian Inspired“, „Smidro cepo suši“ ir kitos didžkukulių rūšys.

„Gaspars“ atstovai savo didžkukulius įdarė indiškais prieskoniais pagardinta plėšyta kiauliena ir apliejo juos agurkų bei mėtų pagardu. Vegetarinio šeimos restorano „Namai“ šefas išvirė didžkukulis, įdarytus saulėje džiovintais pomidorais ir varške, o prie jų patiekė anakardžio riešutų padažą. „Čiop Čiop“ kulinarijos studiją atstovavausių šefių duetas susirinkusiems siūlė paraugauti meksikietiško stiliaus didžkukulių su jautiena, pupelėmis, čili pipirais ir saldžąją paprika, kuriuos gardino kalendros ir grietinės padažu. „Jurgis ir Drakonas“ savo itališkam įdarui naudojo Nduja dešrą, parmezaną ir rikotą, padažą ruošė iš karamelizuotų svogūnų, rudųjų pievagrybių bei maskarponės. Savo fantaziją demonstravo ir restorano „Kūno Kultūra“ šefas, didžkukulius, įdarytus smidrais, supjaustęs kaip japoniškus sušius ir šalia jų patiekęs rozmarinų bei ančiuvių majonezą. Šefas D. Alesiejevas savuosius įdarė jaučio liežuviu ir patiekė su aštrintu karamelės padažu.

J. Didžiulis didžkukulius gamino kartu su šefu Gian Luca Demarco, todėl juose atsiskleidė ir Italijos, ir Kolumbijos skoniai, be to, skrudindamas juos karštame aliejuje duetas pakeitė ir didžkukulių tekstūrą.
Restoraną „Bistro 18“ atstovavusios seserys Erica, Anne ir Deirdre Jennings pateikė net tris skirtingas didžkukulių interpretacijas. Erica Jennings pasirinko gaminti veganišką variantą – su saldžiosiomis bulvėmis, baklažanais, svogūnais ir česnaku, o jos seserys siūlė rinktis iš didžkukulių su rūkyta lašiša, varške, česnakų laiškais bei mangų padažu arba įdarytų Parmos kumpiu bei varške ir patiektų su gražgarsčių bei pomidorų salotomis.

Po kultūriškai įvairių didžkukulių, kurių buvo paruošta net 10 skirtingų variantų, degustacijos, svečiai išvydo pirmuosius dainos „Papatinka“ vaizdo klipo kadrus, kurio oficiali premjera turėtų įvykti jau kitą savaitę.

Jurgio Didžiulio daina „Papatinka“:
Dirbtuvių akimirkos:
Balsavimas:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)