Biskvitams reikės:

6 kiaušinių;
300 g. cukraus;
200 g margarino;
6 arbatinių šaukštelių kakavos;
300 g miltų;
2 arbatinių šaukštelių actu gesintos sodos;

Vyšnių - grietinėlės (pirmam ir trečiam sluoksniams) reikės:

450 ml grietinėlės (nuo jos nupilti 10 valgomųjų šaukštų šokoladiniam sluoksniui);
90 g cukraus;
apie 400 g šaldytų vyšnių.

Viduriniam - šokoladiniam įdarui reikės:

10 šaukštų grietinėlės;
200 g. juodojo šokolado.

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės, margariną ištirpdome ir maišant (nekarštą!) pilame į išplaktus kiaušinius. Miltus sumaišome su kakava ir taip pat įmaišome į tešlą. Pabaigoje dedame gesintą sodą ir viską gerai išmaišome.

Įkaitintoje (180 C) orkaitėje kepame biskvitus (2Xpo pusę tešlos) apie 25-30 min. Iškeptus biskvitus atvėsiname, ir perpjauname per pusę. Viso gausime 4 paplotėlius.

Nuo atitirpintų šaldytų vyšnių nupilame susidariusį skystį, šiek tiek pasaldiname - juo prieš tepant įdaro sluoksnį reiks sulaistyti biskvitus.

Grietinėlę (prieš tai nupylus 10 šaukštų) išplakame su cukrumi. Ant pirmojo biskvito išdėliojame vyšnių dalį ir užtepame grietinėle. Dedame antrąjį biskvitą, sulaistome.

Šokolado Įdarui viską ištirpdome vandens vonelėje iki vientisos masės ir tepame ant antrojo biskvito.

Trečiąjį sulaistytą biskvitą vėl dengiame vyšnių - grietinėlės sluoksniu ir uždedame ketvirtąjį biskvito sluoksnį. Plaktos grietinėlės likučiu aptepame torto šonus ir viršų.

Papuošimui galima panaudoti saują kepintų migdolų drožlių (šonams), 250 g. maskarponės, 3 a.š. citrinos sulčių ir 2 valgomųjų šaukštų cukraus pudros mišinį baltai masei ir dar gerą saują šaldytų vyšnių.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)