Ingredientai:

800 g sviesto
800 g kvietinių miltų
1 stiklinė grietinės
9 - 10 kiaušinių
žiupsnelis druskos
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės cukraus pudros
1 pakelis vanilinio cukraus

Gaminimas:

Pirmiausia į miltus (800 g.) sudėti pjaustytą sviestą (400 g) ir kapoti peiliu, kol sviestas apsivels miltais ir pasidarys maži trupiniai.

Supilti grietinę (1 stikl.), įmušti kiaušinį (1 vnt.), įberti druskos ir viską išminkyti iki vientisos masės. Tešla turi nebelipti prie rankų. Dėti į maišelį ir parai padėti į šaldytuvą.

Kitą dieną tešlą padalinti į 16 - 20 vienodų gabaliukų. Kočioti ant miltais pabarstyto stalo kuo ploniau (lakštai turi būti beveik permatomi), dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, gerai subadyti šakute, kad kepant nesusidarytų pūslės. Kepti 200 laipsnių temp., 5 min.

Ant karšto lakšto dėti pasirinktą lėkštę ir apipjaustyti kraštus.

Galiukai bus sumalami ir naudojami tortui puošti. Taip iškepame visus lakštus. Paliekame gerai atvėsti.

Kremas: kiaušinius (8-9 vnt.) kaitinant plakame elektriniu plakikliu.

Puodą su kiaušiniais įstatome į didesnį puodą su vandeniu, kurį užverdame tam, kad neapsinuodytume žalių kiaušinių kremu.

Supilame cukrų ir plakame, kol pradės putoti. Kremas turi būti šiltas, bet ne karštas. Procesas vyksta apie pusvalandį. Vėliau išsukame likusį sviestą (400 g) su cukraus pudra (0,5 stikl.) ir vanilini cukrumi, supilame kiaušinių masę ir plakame kremą.

Tada dėti po vieną lakštą ir tepti kremu. Nespausti! Viršutinis sluoksnis turi būti kremo, juo aptepame ir šonus. Apibarstome maltais trupiniais ir dedame nakčiai į šaldytuvą. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją