Valgykite vaisių salotas ir lieknėkite! Jų, pasitelkę fantaziją, galite pasigaminti kasdien vis kitokių. Ir nesvarbu, kad vasara dar labai toli.

Linijas padailinsite valgydami ananasus. Žinoma, kad jie pasižymi riebalus deginančiomis savybėmis, tačiau tik visai neseniai šis vaisius tapo nepamainoma daugelio dietų dalimi. Tokio pasisekimo paslaptis labai paprasta: jame buvo aptikta unikalaus fermento bromelaino, kuris skaido riebalus.

Bromelainas padeda virškinti žuvį, mėsą, ankštines kultūras, rūgštaus pieno produktus, todėl po sočių pusryčių ar pietų galima išgerti ananasų sulčių, suvalgyti riekelę šviežio ananaso ar pasigaminti salotų ananase.

Šis vaisius padeda išvengti sunkumo jausmo skrandyje ir greičiau įsisavinti baltyminį maistą. Be to, ananasas malšina alkio jausmą, o vitamino C kiekiu gali konkuruoti su citrusiniais vaisiais.

Salotos ananase

Jums reikės:

Pusės ananaso
Pusės granato
1 mango
2 persikų
10 braškių
2 apelsinų
Kelių saujų mėlynių
2 arbatinių šaukštelių citrinos sulčių
6 arbatinių šaukštelių medaus (skysto)
Žiupsnelio kokoso drožlių
Žiupsnelio vanilinio cukraus
Ledų

Išskobkite ananasą (tai darykite tik tada, jei jis bus tarsi salotų dubuo, kitas variantas – ananasą supjaustyti kubeliais). Visus kitus vaisius supjaustykite norimo dydžio kubeliais, iš granato tiesiog išimkite sėklas. Viską sumaišykite.

Padažui sumaišykite medų su citrinos sultimis. Sumaišytus vaisius sukratykite į ananasą (arba į dubenį) ir viską apliekite padažu.
Galiausiai sumaišykite kokoso drožles su vaniliniu cukrumi ir papuoškite salotas.

Salotas galima patiekti su ledais.

Vaisių salotos melione

Dar vienas vaisius, kurį valgydami lieknėsite, – melionas. Beje, tai – puiki profilaktinė priemonė nuo mažakraujystės, aterosklerozės, nervų, kepenų, širdies ir kraujagyslių ligų.

Nepatartina pirkti įtrūkusio ar dėmių turinčio meliono: jame gali slėptis salmoneliozės ir botulizmo sukėlėjų. Nepatartina pirkti ir supjaustytų melionų, net jei jie suvynioti į plėvelę.

Salotoms reikės:

1 meliono
1 apelsino
1 citrinos
1 kivio
1 kriaušės
1 obuolio
1 valgomojo šaukšto medaus
Imbiero
Saujos riešutų

Kaip paruošti:

Išskobkite melioną, o likusią dalį ir kitus vaisius susmulkinkite.
Sutrupinkite riešutus, supilkite citrinos sultis, įdėkite imbiero ir viską sumaišykite su medumi.

Mangas naudingas vyrų sveikatai

Mokslininkai tvirtina sužinoję, koks vaisius atneša daugiausia naudos vyriškajai lyčiai: tai – mangas. Jis neretai vadinamas vaisių karaliumi. Ir tikrai ne dėl skonio ar tropinės prigimties, skelbia mport.bigmir.net.

Specialistai įvardijo, kad mangai itin veiksmingi, kai sergama onkologinėmis ligomis, jie taip pat reguliuoja cholesterolio kiekį, valo odą ir padeda atsikratyti antsvorio. Be to, įrodyta, kad žmonės, sergantys diabetu, valgydami mangus palengvina ligos eigą.
Taip pat šis vaisius – puikus afrodiziakas: jis žadina geismą ir gerina vyrų lytinę funkciją.

Mango ir avokado salotos

Jums reikės:

1 sunokusio mango
1 sunokusio avokado
2 pomidorų
Saujos gražgarsčių
Graikinių arba kitokių riešutų
Žiupsnelio kokoso drožlių
1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
2 arbatinių šaukštelių citrinos sulčių

Kaip paruošti:

Mangą ir avokadą nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ar didesniais kubeliais, suplėšykite gražgarstes, susmulkinkite pomidorą ir visus ingredientus sudėkite į dubenėlį.

Kartu sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Jeigu reikia, paskaninkite druska. Mišiniu užpilkite salotas.

Užberkite kapotų graikinių (arba kitokių) riešutų. Taip pat tinka kedro riešutai. Jeigu patinka kokosas, patiekalą galite paskaninti žiupsneliu kokoso drožlių.