„Nauji restoranai Vilniuje atsiranda kaip grybai po lietaus. Natūralu, kad apie dalį jų žmonės arba neišgirsta, arba neturi laiko ir pinigų visus išbandyti. Pasirinkus vieną iš „Vilnius Gastro“ maršrutų, per vieną vakarą bus galima išbandyti net aštuonių restoranų patiekalus iš vietinių produktų“, – sakė renginio organizatorė, „Sustainable Vilnius“ vadovė Jennifer Avci.

„Vilniaus Gastro 2016“ dalyviai gali rinktis vieną iš trijų siūlomų maršrutų. Pasak J. Avci, maršrutai buvo sudaryti į kiekvieną įtraukiant tiek jau įsitvirtinusius, tiek ir visai naujus restoranus.

„Manome, kad žmonės pasirinks maršrutą, arba matydami jame savo mėgstamus restoranus, arba atvirkščiai – rinksis tokį, kuriame daugiausia dar neaplankytų vietų. Apsilankymas aštuoniuose restoranuose kainuos maždaug tiek, kiek paprastai išleidžiame maistui viename gerame Vilniaus restorane“, – pasakojo J. Avci.

Restoranai „Vilnius Gastro“ kulinarinius tyrinėtojus bus pasiruošę priimti nuo 16 valandos. Visi maršrutai nuves į Kongresų rūmus, kur nuo 20 val. svečius ypatingu vakaro desertu vaišins restoranas „LAB180“, gros lengvo džiazo meistrai – pianistas Andrejus Polevikovas ir dainininkė Vytautė Pupšytė. Keli šefai ir kulinarijos įžymybės, tarp kurių bus Beata Nicholson, su svečiais kalbės apie vietos ūkininkų ir augintojų produktų naudojimą restoranų versle.

„Apie tvarumą Lietuvos restoranų versle ir kulinarijoje kol kas kalbama nedaug. Vietos produktų vartojimas yra svarbus tuo, kad į jį įeina daug sudėtinių tvarumo elementų – poveikio aplinkai mažinimas, smulkaus ir vidutinio verslo palaikymas, bendraminčių būrimasis ir kiti“, – sakė J. Avci.

Įsigiję renginio bilietą, „Vilnius Gastro 2016“ dalyviai padės ir labiausiai pažeidžiamiems bei skurdžiausiems visuomenės nariams, kuriais rūpinasi organizacija „Maltiečiai“. Nuo kiekvieno bilietai šiai organizacijai bus skirti 2 eurai.

„Vilnius Gastro 2016“ dalyvaus šie Vilniaus restoranai: „Balzac“, „Beatos virtuvė“, „Bistro 18“, „Botanique“, „Burbulio vyninė“, „Café Montmartre“, „Desertinė Atostogos“, „ekoTako“, „Gaspar's“, „Gunther Stub“, „Yucatan“, „Kitchen“, „LAB180“, „La Cave Restaurant“, „La Storia“, „Lauro lapas“, „Leaf“, „Le Butcher“, „Rhum Room“, „Salvete“ „Sidro namai“, „Sweet Root“, „Taste - JHK&DD's place“.

Išsirinkti maršrutą ir sužinoti daugiau apie renginį galima „Sustainable Vilnius“ svetainėje: sustainablevilnius.com/events/vilnius-gastro-2016.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)