Pyragas gavosi minkštas ir drėgnas. Kokoso drožlės labai derėjo su obuoliais, saldumas, pats tas – aukso viduriukas! Gaila, neturėjau ledų, nes dar šiltas pyragas ir ledai lėkštėje būtų išties puikus duetas!
Reikės:
120 g miltų;
140 g cukraus;
100 g sviesto;
100 g kokoso drožlių;
4 kiaušinių;
2 a.š. kepimo miltelių;
8 obuolių.
Eiga:
Ištirpiname sviestą, paliekame pravėsti. Į dubenį suberiame cukrų, įmušame kiaušinius ir labai gerai išplakame. Įmaišome kokoso drožles.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir palengva įmaišome į cukraus-kiaušinių masę. Supilame atvėsusį sviestą ir viską gerai išmaišome. Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, įmaišome į tešlą. Kepimo formą ištepame riebalais, sukrečiame tešlą.
Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.