Iškepu keksą ir jau žiū – vėl kelis nusižiūriu. Dažnai iškyla nemenka problema, kurį gi šiandien kepti, dilemų dilema, panašiai kaip ką šiandien apsirengti. Jei ne tos nuodėmingos kalorijos, keksus kepčiau kiekvieną dieną, bet bet...

Na, o šį kartą išbandžiau kakavinį keksą, kuris tikrai pradžiugino savo skoniu, tirpte ištirpo. Šaldiklyje turėjau keletą saujų vyšnių, susigundžiau ir įdėjau, tiko ir pritiko jos čia labai.

Reikės:

340 g miltų;
200 g sviesto;
250 ml vandens;
350 g cukraus;
110 g grietinės;
2 kiaušinių;
žiupsnelio druskos;
40 g geros kokybės kakavos;
1,5 a. š. kepimo miltelių arba sodos;
keleto saujų vyšnių (nebūtina);
cukraus pudros apibarstymui.

Eiga :

Į dubenį suberiame miltus, kepimo miltelius (sodą) bei cukrų, išmaišome. Į nedidelį puodą sudedame sviestą, vandenį, kakavos miltelius, druską, kaitiname ant nedidelės ugnies, kol nebeliks gumulėlių, masė taps vientisa.

Gautą masę palaipsniui nuolat maišydami pilame į miltus. Maišydami po vieną įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome. Galų gale sudedame grietinę bei vyšnias ir dar kartą viską išmaišome.

Imame kepimo formą, išklojame kepimo popieriumi, arba ištepame aliejumi, supilame kekso masę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 50-60 minučių.

Išėmę keksą paliekame pilnai atvėsti. Apibarstome cukraus pudrą ir ragaujame.

Skanaus!