Reikės:

550 g „Ekstra“ miltų
2 kiaušiniai
80 g cukraus
80 g sviesto
60 g šviežių arba 20 g sausų mielių
8 g druskos
150 g vandens

Įdarui:

200 g maltų aguonų,
80 g cukraus pudros,
trys kiaušiniai,
100 g tirpinto margarino ar sviesto.

Papuošimui:

1 kiaušinis,
migdolų riekelės,
riešutai ar kiti pagardai.

Gaminimo būdas:

Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir minkykite kol susidarys vientisa, blizgi, prie rankų nelimpanti tešla. Jeigu minkant, tešla limpa, gausiai ją pamiltuokite. Suformuokite rutulį ir uždengę palikite pastovėti 10 minučių.

Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, suformuokite rutulius ir uždengtus palikite pastovėti 10-15 minučių. Kol lauksite, pasiruoškite aguonų įdarą. Galite įsigyti jau paruoštą maltų aguonų įdarą ir tik įdėti kiaušinių bei sviesto arba galite susimalti aguonas ir įdarą pasiruošti patys. Iškočiokite tešlą ir užtepkite paruoštą aguonų įdarą.

Pradedant nuo kraštelio, iš kiekvienos tešlos su įdaru susukite po vyniotinį, perpjaukite juos išilgai per visą ilgį, kad gautųsi po dvi juostas iš kiekvieno. Tada supinkite šias juostas – gausite dvi supintas pynes, kurias susukite į apvalų pyragą.

Pyragą uždėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kildykite šiltoje vietoje apie valandą. Po kildymo pyrago paviršių patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite mėgstamu pagardu. Kepkite 40-50 minučių 180 oC temperatūros orkaitėje, kol pyragas gražiai apskrus ir bus iškepęs viduje – tikrinkite mediniu pagaliuku.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)