Reikės:

5 didelių obuolių,
75 ml aliejaus,
75 ml sviesto,
150 g cukraus,
2 kiaušinių,
200 g miltų,
2 a. š. vanilinio cukraus,
1,5 a.š. kepimo miltelių,
2 a. š. cinamono.

Gaminimas:

Įmušame kiaušinius, suberiame cukrų (apie 120 g) ir viską išplakame iki purumo. Tada suberiame vanilinį cukrų, įpilame aliejų ir tirpinto sviesto, viską gerai sumaišome. Miltus ir kepimo miltelius išmaišome ir supilame į bendrą masę. Viską labai gerai išmaišome iki vientisos masės. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (aš kepimo popieriaus nedėjau ir puikiai iškepė).

Obuolius nulupame, išimame sėklas, supjaustome kubeliais ir suberiame gausiai ant viršaus. Obuolių turi būti daug! Likusį cukrų (30 g.) sumaišome su cinamonu ir apibarstome pyrago paviršių. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 – 40 minučių.

Skanaus!

Milda

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)