13
Kitas

Vištienos kepsnys su kreivabudžių kremu

Profesionalūs virtuvės šefai siūlė kūrybiškai, skoningai ir gardžiai sutikti šventes, pasidalino patirtimi bei papasakojo, kaip pasigaminti įdomesnius pagardus: kalė kopūsto traškučius, petražolių ikrus, grikių kempinę, trapios tešlos laivelį, vaisių sniegą ir kt.
Šventiniam stalui skaniomis, originaliomis idėjomis dalinosi geriausi Lietuvos šefai: Darius Dabrovolskas, restoranas „Chef2 Food House“; Aldona Gečienė, restoranas „Imperial by California Gourmet“; Justinas Kapkovičius; Honorata Lyndo, restoranas „Neringa“; Tomas Rimydis; Arūnas Stoškus, restoranų grupė „Fortas“; Aida Matulevičiūtė, „HBH Vilnius“; Olga Medveckaja, „Maxima LT“; Tomas Meištininkas ir Mantas Petraitis, restoranas „Siesta“.

Saldžios pasitikimo vaišės

Renginio svečiai mėgavosi karštu rožių arbatos gėrimu su mėta, apelsinų žievelėmis ir paskanavo net kelių rūšių pyragų: aguonų-obuolių bei kriaušių-varškės, kuriuos iš miltų pyragams iškepė restorano „HBH Vilnius“ atstovė Aida Matuliavičiūtė. Virtuvės šefė Aldona Gečienė pasiūlė kalėdiniam stalui įpūsti naujų vėjų - išsikepant lietuviams neįprastą kalėdinį pyragą „Panettone“. „Panettone“ yra italų tradicinis kalėdinis skanėstas, plėšomas rankomis, valgomas užsigeriant saldžiu kalėdiniu vynu. Tai prabangus, itin daug laiko paruošimui reikalaujantis pyragas.

Svečius saldžiomis bandelėmis lepino Giedra Sadauskienė. Šventiniam pasitikimo stalui „Maxima LT“ technologė Olga Medveckaja spalvotus, skirtingų skonių, vieno kąsnio krepšelius patiekė su vištienos filė, marinuodama muskato riešutu bei gardindama persikais, mėlynuoju pelėsiniu sūriu. Sekdama gastronomijos naujienas, Aida Matuliavičiūtė pasiūlė užkandžiams rinktis sveikus iš kalė kopūsto ruoštus traškučius.

Lengvi užkandžiai

Šventiniam laikotarpiui buvo pristatytas rudens-žiemos meniu hitas - trys nauji produktai: „Pjaustytas pastarnokas“, „Pastarnoko ir plokščiųjų pupelių mišinys“ bei „Morkų ir pastarnokų duetas“. Stambiai ypatingu būdu pjaustytos daržovės yra tarsi paruoštos namuose. Ypatinga visų trijų mišinių sudėtinė dalis yra Pastarnokas. Restoranų grupės „Fortas“ gamybos vadovas Artūras Stoškus su pastarnokais „kaip namuose“ paruošė perlinę vištieną, derino gruzdintą „Gran Moravia“ sūrio rutuliuką, gardino žolelių padažu su petražolėmis, aliejumi bei vištienos sultinio esencija.

Iš Baltijos jūros rūkytos menkės filė virtuvės šefas Justinas Kapkovičius pasiūlė iškonstruotą rūkytos menkės „chowderį“, skanindamas alyvuogių ir duonos pabarstuku bei petražolių ikrais, pagardus užpylė žuvienės sultiniu. Virtuvės šefas Tomas Rimydis svečiams paruošė jautienos išpjovą su čiobreliaukės „balandėlu“ ir daržovėmis, sūrio kroketu bei „Demi glace“ padažu. Gardžius „balandėlius“ gamino iš čiobreliaukės, karšto rūkymo šoninės bei savojos kopūsto. Trapios tešlos laivelį ruošė iš ruginių ir kvietinių miltų. Bulvių kroketui subtilaus skonio suteikė „Chedar“ sūris.

Kūrybiškai patiekti pagrindiniai patiekalai

Iš šventėms pristatyto triušienos kumpelio be kaulo, restorano „Siesta“ virėjai Tomas Meištininkas ir Mantas Petraitis, paruošė triušienos suktinuką su miško grybais aliejuje, tamsiais lęšiais, „Gran Moravia“ sūrio krepšeliu, gardino ir morkų-pastarnokų duetu. Restorano „Imperial by California Gourmet“ virtuvės šefė Aldona Gečienė pasiūlė sluoksniuotos, plonintos vištienos kepsnį su kreivabudžių kremu, grikių kempine „sponč“ ir žolelių aliejumi.

Kūrybiškai žvelgdama į plonintos vištienos filė, marinavo ją trimis skirtingais būdais, kurie suteikė spalvų žaismą ir skonių gamą. Neįprastą pagardą, kuris puikiai derėjo su vištiena, - purią, lengvą grikių kempinę „sponč“ - virtuvės šefė gamino iš grikių miltų bei ruginių miltų.

Gaivūs desertai

Asociacijos Prezidentas Darius Dabrovolskas renginio svečius maloniai nustebino kūrybišku ir žaismingu desertu - tropinių vaisių ir maskarponės sūrio skanėstu. Tropinių vaisių kremą ruošė iš šviesaus sirupo, mangų, mandarinų, pasiflorų tyrių, maskarponės sūrį gardino vanilės lazdelėmis. Azoto ir iSi sifono, kuriame supylė grietinėlę, vaisių tyrę ir sirupą, pagalba pademonstravo, kaip paruošti vaisių sniegą. Morengais buvo puošiamos pušies šakelių dekoracijos, kurias ruošė „Paukščių Takas“ virtuvės šefė Irena Skrockienė.

13
Kitas

Vištienos kepsnys su kreivabudžių kremu

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)