Teš­lai rei­kės:

1 kg mil­tų,
500 g svies­to,
4 kiau­ši­nių,
200 g riebios grie­ti­nės,
žiups­ne­lio drus­kos.

Įda­rui rei­kės:

apie 700 g maltos kiaulienos,
3 svo­gū­nų,
drus­kos pagal skonį,
maltų juodųjų pi­pi­rų pagal skonį,
mal­tų lau­ro la­pe­lių žiupsnelis

Šaltą sviestą sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su miltais bei druska. Įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir užminkykite tešlą. Padėkite valandai šaltai.

Įda­rui į maltą mėsą suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus, druską bei prieskonius. Gerai išminkykite ir padaužykite į stalą, kad mėsa sukibtų. Jeigu norite, kad įdaras būtų sultingesnis, į mėsą galite įpilti vandens arba sultinio - tai jau skonio reikalas. Palikite pasimarinuoti.

Atvėsusią tešlą sužnaibykite maždaug vienodo dydžio gabaliukais - iš šio kiekio turėtų išeiti apie 28-30 kibinų.

Kiekvieną gabaliuką tešlos atskirai iškočiokite, dėkite po šaukštą įdaro, gražiai užraitykite siūlę viršuje.

Padarytus kibinus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, ištepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite į įkaitintą iki 175 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug pusę valandos, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)