Man, kaip mane vadina draugė, „virtuvės menininkei“, tai – tikra nuodėmė. Pamaniau, kad nėra ko laukti, keliausiu namo kepti pyrago. Sutapimas ar ne, bet išeidama iš svečių gavau visą maišą obuolių.

Grįžau namo, apžiūrėjau, kad turiu viską, ko reikia skaniam obuolių pyragui su riešutais ir karamele. O reikia štai ko:

8 dideli šaukštai miltų;

3 kiaušiniai;

stiklinė pieno;

pusė pakelio sviesto (minkšto, atšildyto);

karamelė (Tai gali būti „Rududu“, ką aš ir naudojau, kartais tinka net irisiniai saldainiai, o galiausiai galima pakeisti ir nutela, tik rezultatas tada labiau šokoladinis);

2 stiklinės žemės riešutų, be odelės (susmulkinau juos smulkintuvu);

vienos citrinos žievelė;

cukraus pagal skonį, man užteko 3-4 šaukštų;

1 a.š. kepimo miltelių, tiek pat vanilinio cukraus ir cinamono;

Keletas lašų romo esencijos.

Kiaušinius plakiau iki vientisos masės su: sviestu, cukrumi, kepimo milteliais, cinamonu, vaniliniu cukrumi ir romo esencija. Į gautą masę įpyliau stiklinę pieno, įtarkavau citrinos žievelę ir vėl viską išplakiau. Tada papildžiau žemės riešutais ir miltais – vėl plakiau. Beje, tešla turėtų išeiti panaši į bulvinių blynų tešlą pagal tirštumą, taigi geriausia miltus dėti palaipsniui ir maišyti. Man pakako 8 šaukštų miltų.

Galiausiai reikia nuplauti ir nulupti obuolius, supjaustyti juos skiltelėmis, pusę obuolių reikia sudėti į riebalais išteptą kepimo skardą, ant jų tepti „Rududu“ (arba tai ką jūs pasirinkote naudoti). Baigus tepti, reikėtų ant viršaus sudėti likusius obuolius ir užpilti tešla.

Kepti įkaitintoje orkaitėje, kaip ir daugelį obuolių pyragų, apie 200 laipsnių temperatūroje, tol kol tešla nebelips prie medinio pagaliuko.

Eglės obuolių pyragas su karamele ir riešutais