Žaliosios citrinos pyragas
Pagrindas:
300 g mirkytų migdolų;
100 g datulių pastos;
50 g kokoso aliejaus;
žiupsnelis druskos.
Įdaras:
300 g mirkytų ( nebūtinai) anakardžių;
100 g laimo sulčių bei nutarkuotos žievelės;
150 g medaus, agavos ar klevų sirupo (pagal skonį ir norimą saldumą);
1 avokadas;
50 g špinatų ( žaliai spalvai)
2 šaukšteliai vanilės vandens (sumalti vanilės ankštį „blenderiu“ su vandeniu: 1 ankštis/100 ml vandens);
žiupsnelis druskos;
150 g kokoso aliejaus.
Eiga: maisto smulkintuvu sumalti migdolus (nepilnai).Sumaišyti su datulių pasta bei kokoso aliejumi. Iškloti skardelę taip, kad būtų pagrindas pyragui. Maždaug iki 1-1,5 cm storio.
Įdaras: „blenderiu“ sumalti anakardžius.
Po to sudėti visus kitus likusius produktus. Sumalame.
Gautą vienalytę masę supilti ant pyrago pagrindo ir palikti šaldytuve 1-2 val.
Galite prieš tai 10-15 min palaikyti šaldiklyje.
Kitas variantas pyrago ruošimui: vietoj citrinų naudokite įvairias šaldytas ar šviežias uogas.
Gražina Gum
Bandykite!