Tešlai reikės:
1 kg miltų,
500 g sviesto,
4 kiaušinių,
200 g riebios grietinės,
žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
apie 700 g maltos kiaulienos,
3 svogūnų,
druskos pagal skonį,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
maltų lauro lapelių žiupsnelis.
Gaminimas:
Šaltą sviestą sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su miltais bei druska. Įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir užminkykite tešlą. Padėkite valandai šaltai.
Įdarui į maltą mėsą suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus, druską bei prieskonius. Gerai išminkykite ir padaužykite į stalą, kad mėsa sukibtų. Jeigu norite, kad įdaras būtų sultingesnis, į mėsą galite įpilti vandens arba sultinio - tai jau skonio reikalas. Palikite pasimarinuoti.
Atvėsusią tešlą sužnaibykite maždaug vienodo dydžio gabaliukais - iš šio kiekio turėtų išeiti apie 28-30 kibinų. Kiekvieną gabaliuką tešlos atskirai iškočiokite, dėkite po šaukštą įdaro, gražiai užraitykite siūlę viršuje.
Padarytus kibinus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, ištepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite į įkaitintą iki 175 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug pusę valandos, kol gražiai apskrus. Skanaus!