„Dar prieš atidengiant Johno Lennono skulptūrą sostinėje, tyliai puoselėjau mintį, jog Vilniuje galėtų būti atidaryta šio atlikėjo vardo kavinė ar bent jo mėgstamas patiekalas būtų įtrauktas į vienos iš kavinių ar baro meniu. Šiuo tikslu parašiau ir paprašiau informacijos apie tai pažįstamo, dirbančio JAV Santa Monikos koledžo muzikos istorijos fonde. Jis atsakė, jog fondo archyvuose iš tiesų yra nemažai faktų, liudijančių, jog John’as Lennon’as ir jo draugai nebuvo abejingi geram maistui“, – apie receptų atradimo istoriją pasakoja S. Paukštys.

Fotomenininko paprašytas dr. Jonny Kim Garwey jam atsiuntė net kelis receptus. Vieną jų – sausainių – legendinis atlikėjas išbandė įkvėptas atsiminimų apie savo mamą ir užrašė savo dienoraštyje. Kitą, karšto vyno paruošimo, receptą J. Lennonas siuntė savo laiške „The Beatles“ grupės būgnininkui Ringo Starrui, rašydamas, jog šio gėrimo taurė atlikėją ypač atgaivina rudenį. Trečiąjį receptą JAV archyvuose S. Paukščio kolega rado Yoko Ono laiške savo vyrui, kuriame ji pasakoja, jog keptu sūriu vaišino judviejų draugus.

Sausainių, kepto sūrio ir karšto vyno vilniečiai galės paragauti rytoj, penktadienį, nuo 18 val., sostinėje, „Oslo namų“ (Mindaugo g. 27) teritorijoje, kur š.m. gegužę atidarytas John’o Lennon’o skveras ir atidengta šio britų atlikėjo skulptūra. Čia vyksiančiame koncerte pasirodys jauni atlikėjai „Jazz by two“ (Anna&Ieva), „Milde blue&Blackwood Band“, specialiai festivaliui susibūrusi kompanija „John Lennon B-Day band“ bei dainininkė Jurga Šeduikytė su grupe. Renginį 20 val. vainikuos fejerverkai pagal „The Beatles“ dainą „Revolution“.

Keptas Yoko sūris


Receptas iš Yoko Ono laiško John’ui Lennon’ui (Niujorkas, 1975.05.17)

Varškės sūris: 1 vnt.
Česnakai: 2–3 skiltelės
Provanso žolelių prieskoniai: 1 arbatinis šaukštas
Druska: žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1 arbatinis šaukštas
Aliejus: šaukštas arba du

Sutraiškykite česnako skilteles. Ant jų užbarstykite druskos, maltos aitriosios paprikos, žolelių. Išmaišykite. Šiuo mišiniu įtrinkite sūrį ir dėkite jį į maišelį bei palaikykite valandą šaldytuve. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ant skardos klokite kepimo popierių ir jį ištepkite aliejumi. Sūrį kepkite 50 min., kol dailiai apskrus. Sūrį galima pabarstyti trintais kmynais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)