Paruošimui: 50 min
Kepimui: 60 min
Energetinė vertė: 340 kcal/1 porc.

12 porcijų reikės:

6 obuolių,
po 2 valg. šaukšt. medaus ir romo,
½ arbat. šaukštelio malto imbiero,
1 citrinos žievelės ir sulčių,
150 g sviesto,
100 g cukraus,
3 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
50 g maltų graikinių riešutų,
225 g miltų,
250 g varškės,
100 g grietinės,
1 kiaušinio trynys,
3 valg. šaukštai abrikosų džemo,
po 1 valg. šaukštą krakmolo ir cukraus pudros.

Gaminimas:

1. Obuolius nulupkite ir išimkite sėklalizdžius. 3 obuolius supjaustykite kubeliais, likusius - riekelėmis. Sumaišykite medų, romą, citrinos sultis, imbierą, palaistykite puse šio mišinio obuolių riekeles ir palikite, kad įsigertų.

2. 125 g kambario temperatūros sviesto iki baltumo išsukite su 80 g cukraus, po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir riešutus. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviestinę masę. Gerai išsukite.

3. Išmaišykite obuolių kubelius su likusia puse romo ir medaus mišinio. Ištepkite riebalais kepimo formą ir sukrėskite į ją tešlą. Ant viršaus suberkite obuolių kubelius.

4. Sumaišykite varškę, grietinę, kiaušinio trynį, krakmolą ir sukrėskite šią masę ant obuolių kubelių. Ant viršaus išdėliokite obuolių griežinėlius, užtarkuokite likusį sviestą ir pabarstykite 1 valg. šaukštu cukraus.

Kepkite pyragą 160° karštumo orkaitėje maždaug 1 valandą. Iškepusį obuolių pyragą aptepkite abrikosų džemu ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)