Paruošimui: 50 min
Kepimui: 60 min
Energetinė vertė: 340 kcal/1 porc.
12 porcijų reikės:
6 obuolių,
po 2 valg. šaukšt. medaus ir romo,
½ arbat. šaukštelio malto imbiero,
1 citrinos žievelės ir sulčių,
150 g sviesto,
100 g cukraus,
3 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
50 g maltų graikinių riešutų,
225 g miltų,
250 g varškės,
100 g grietinės,
1 kiaušinio trynys,
3 valg. šaukštai abrikosų džemo,
po 1 valg. šaukštą krakmolo ir cukraus pudros.
Gaminimas:
1. Obuolius nulupkite ir išimkite sėklalizdžius. 3 obuolius supjaustykite kubeliais, likusius - riekelėmis. Sumaišykite medų, romą, citrinos sultis, imbierą, palaistykite puse šio mišinio obuolių riekeles ir palikite, kad įsigertų.
2. 125 g kambario temperatūros sviesto iki baltumo išsukite su 80 g cukraus, po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir riešutus. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviestinę masę. Gerai išsukite.
3. Išmaišykite obuolių kubelius su likusia puse romo ir medaus mišinio. Ištepkite riebalais kepimo formą ir sukrėskite į ją tešlą. Ant viršaus suberkite obuolių kubelius.
4. Sumaišykite varškę, grietinę, kiaušinio trynį, krakmolą ir sukrėskite šią masę ant obuolių kubelių. Ant viršaus išdėliokite obuolių griežinėlius, užtarkuokite likusį sviestą ir pabarstykite 1 valg. šaukštu cukraus.
Kepkite pyragą 160° karštumo orkaitėje maždaug 1 valandą. Iškepusį obuolių pyragą aptepkite abrikosų džemu ir pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!