Tešlai:

1,5-2 stiklinių miltų,
žiupsnelio druskos,
1 valg. šaukšto cukraus,
8 valg. šaukštų šalto sviesto (supjaustyto kubeliais).

Obuolių įdarui:

1/4 stiklinės cukraus,
3-4 kietų obuolių.

1. Miltus persijokite, įberkite druskos, cukraus ir plačiu peiliu maišykite dubenyje su kapotu atšaldytu sviestu, kol susidarys smulkūs trupinėliai. Įpilkite tris šaukštus vandens ir užminkykite tešlą. Jeigu reikės, dar įberkite miltų. Padėkite tešlą į šaldytuvą ir palaikykite ten apie pusvalandį.

2. Rankomis išsklaidykite tešlą pagal kepimo formą, nuimkite tešlos perteklių. Suvyniokite kepimo formą su tešlą į skaidrią maistinę polietileno plėvelę ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą arba penkiolikai minučių į šaldymo kamerą. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių.

3. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis

4 .Tešla iškočiokite, kad būtų didesnis lakštas už kepimo formos dugną. Apibarstykite tešlą vienu šaukštu cukraus, išdėliokite obuolius spiralės pavidalu, pradėdami nuo išorinio rato. Apibarstykite cukrumi, pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.

Patarimas: Prancūziška trapi tešla gaminama be kiaušinių – būtent tokį receptą siūlome išbandyti. Tešla tampa labai švelni ir labai trapi, o pyragas iškepa nuostabaus skonio. Gerai atvėsinkite pyragą prieš patiekiant ir atsargiai išdėliokite į lėkšteles su mentele. K

Kad obuoliai nepatamsėtų Supjaustyti obuoliai, reaguodami su oru, akimirksniu tamsėja. Tačiau yra maža gudrybė: į dubenį su paruoštais obuoliais įpilkite labai šalto vandens, išspauskite pusės citrinos sultis ir įdėkite į vandenį pačią išspaustą citriną. Taip obuoliai išsaugos šviežumą ir nesugadins patiekalo išvaizdos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)