Reikalingi produktai:

TEŠLAI:

Miltai: 200 g
Sviestas lydytas: 100 ml
Cukrus: 200 g
Pienas: 150 ml
Kepimo milteliai: 2 arbat.š.
Obuoliai vidut.: 6 vnt.

UŽPILUI:

Grietinėlė (35% riebumo): 150 ml
Cukrus: 100 g
Riešutai smulkinti: saujelė

Reikalingi prieskoniai:

UŽPILUI:

Cinamonas: 2 arbat.š.
Vanilinis cukrus: 2 arbat.š.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Miltus, sviestą, cukrų, pieną, kepimo miltelius sumaišykite į vientisą masę (turime gauti skystos grietinės tipo masę). Obuolius supjaustyti dideliais gabaliukais (galima tik suketvirčiuoti), sudėti į orkaitės kepimo indą ir užpilti tešla. Pašauti į orkaitę ir kepti 20 min.

Tuo metu visas užpilo sudėtines dalis suplakite greitkratyje arba elektriniame mikseryje. Praėjus pyrago kepimo laikui (20 min), užpilą supilkite ant kepamo pyrago ir toliau kepkite orkaitėje apie 20 min, kol paviršius gražiai paruduos.

Iškeptas pyragas yra drėgnas, atrodo tarsi neiškepęs, bet jo skonis nuostabus.

SKANAUS!