Viską gaminu virtuviniu kombainu, todėl gamyba užtrunka 5-10 min. Ilgiau tenka lupti obuolius ir kepti. O neturint po ranka elektrinio pagalbininko, puikiai galima susitvarkyti ir senuoju, rankiniu, būdu.

Reikės:

5 vidutinių obuolių
5 kiaušinių (1 baltymą atskiriu į stiklinaitę)
1 st. cukraus
0,5 a.š. cinamono
1,5 st. miltų
0,5 v.š. sodos
1 v.š. obuolių acto
1 v.š. cukraus pudros
2-3 v.š. kokoso drožlių

Taigi, nulupu ir išsėklinu obuolius. Kombaino pjaustykle supjaustau juos griežinėliais, tada beriu į silikoninę tortinės formą. Tuomet plaktuvu sekančia tvarka maišau kiaušinius (1 baltymą atskiriu į stiklinaitę), cukrų, cinamoną, miltus. Išjungiu plaktuvą, pasemiu
0,5 v.š. sodos. Šaukštą laikau virš tešlos, ir labai lėta srove ant jo pilu obuolių actą.

Naudoju tik susidariusias putas, pilu actą, kol soda putoja. Likusios sodos nenaudoju. Lengvai permaišau tešlą, pilu ją ant obuolių ir šaunu į orkaitę. Jungiu 180 C ir kepu apie 40-45 min.

Tuo metu iki putų išplaku baltymą su cukraus pudra. Į plakinį šaukštu įmaišau kokoso drožles.

Patikrinu pyragą mediniu pagaliuku – įbedus ir ištraukus turi būti sausas, jei drėgnas, palieku kepti dar bent 10min.

Kai jau galima manyti, kad pyragas iškepęs, pilu kokosinę masę ant pyrago, konditeriniu šepetėliu tolygiai paskirstau ant paviršiaus ir šaunu atgal į orkaitę. Kepu, kol viršus paruduoja.

Tiekiu šiltą, šaltą, galima pabarstyti cinamonu.

Skanaus!