Reikės:

2 kg slyvų
1 kg cukraus uogienėms
1 cinamono lazdelės
6 gvazdikėlių
4 šaukštų romo
pakelio vanilinio cukraus
200 g graikinių riešutų

Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite į 4 dalis. Suberkite į puodą, įpilkite 100 ml vandens ir virkite, kol slyvos suminkštės. Suberkite prieskonius ir graikinius riešutus, dar pavirkite 10 minučių. Galiausiai supilkite cukrų ir vanilinį cukrų, pagardinkite romu ir pastoviai maišydami dar virkite.

Masei užvirus, pavirkite dar 5 minutes. Išimkite cinamono lazdelę ir sukrėskite uogienę į paruoštus sterilizuotus sausus stiklainius. Sandariai uždarykite ir palikite ataušti, paskui laikykite šaltai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)