1. Stiklainių paruošimas. Mano patirtis byloja, kad būtina gerai išplauti ne tik stiklainių vidų, bet ir dangtelio užsukimo vingius. Tai ypač svarbu, jei naudojate stiklainius nebe pirmą kartą. Tam ypatingai tinka indų šepetėliai.

2. Tikrai nebūtina nuriebalinti stiklainių indų plovikliais, užtenka gerai ištrinti stiklą valgomąja soda ir gerai išskalauti karštu vandeniu.

3. Dangtelius galima sterilizuoti spiritu, pakaitinti orkaitėje, bet labiausiai pasiteisino trumpas nuplikymas verdančiu vandeniu iš virdulio.

4. Dangteliai būna 2 rūšių – vieno vingio ir dvejų vingių. Siūlyčiau pirkti dvivingius, jie žymiai geriau priglunda prie stiklainio, tuo garantuodami geresnes konservų laikymo savybes.

5. Blanširuotos marinuojamos daržovės žymiai talpiau telpa į stiklainius.

6. Nebūtina užpylinėti-nupylinėti konservuojamų daržovių, jei blanširuotas sudedate į stiklainius, užpilate marinatu ir labai gausiai apkūtojate pledu/senais kailiniais/ sena pūkine striuke ir paliekate bent 12h.

7. Bet kurios uogos dera su karčiuoju šokoladu, uogienė – šokoladienė tinka prie kavos/arbatos/ pyrago įdarui/ Kalėdų dovanai :)

8. Kompotams verdamas sirupas iš 1l vandens ir 300g cukraus

9. Klasikinis marinatas daržovėms – 1l vandens, 3vš cukraus, 1vš druskos ir 100ml acto – rezultatas garantuotai šimtaprocentinis.

10. Negaminkite konservų susierzinus, pyktelėjusi ar blogai nusiteikusi – jie tiesiog surūgs :)

Linkiu skanių akimirkų.