„Lietuvoje siekiame formuoti naują gėrimų vartojimo kultūrą, kuri atstovautų ne tik vyno gurmanus ir ekspertus, bet ir mėgėją, norintį pasimėgauti įdomesniais skoniais ir kvapais. Tam, kad patenkintume visų vyno mėgėjų poreikius, siekiame, kad Lietuvą pasiektų tik gerai visame pasaulyje žinomi vynai. Šiandien galime džiaugtis, kad sugebame nustebinti net ir pačius išrankiausius vartotojus“, - tvirtina „Liviko“ prekių grupės vadovas Aldas Rimšelis.

Daugiausia ovacijų sulaukęs raudonasis vynas „Cono Sur Reserva Especial Syrah“ gali didžiuotis garbinga savo istorija. Vyninė „Cono Sur“ buvo įkurta 1993 m. ir per 15 metų tapo antrąja vynine Čilėje pagal pardavimų vertę. Ši vyninė – pirmoji Čilėje gavusi dvigubą kokybės ir aplinkos apsaugos standartą. „Cono sur“ vyninė nuolat siekė gaminti aukščiausios kokybės, išraiškingus vynus inovatyviomis technologijomis. Vyninė taip pat itin daug dėmesio skiria aplinkosaugai, tai patvirtina visi vyno gamybos etapai.

Čempionate varžėsi 269 vynai, kuriuos atsakingai vertino rinktinė 29 vyno ekspertų komisija. Baltieji vynai buvo skirstomi pagal vynuogių veisles, tuo tarpu raudonieji – pagal kilmę. Taip pat buvo renkamas geriausias saldus, pastiprintas ir rožinis vynas bei putojantis šampanas ir putojantis ne šampanas.

Lietuviškoms vynų rūšims, kurių šiemet buvo 44, taip pat buvo skiriama daug dėmesio. Patys prabangiausi lietuviški vynai buvo renkami pagal žaliavos rūšį: obuoliai, juodieji serbentai, avietės, pienės, midus, vynuogės ir kitos uogos bei vaisiai.

Lietuvos vyno čempionatą jau dešimtmetį rengia Lietuvos someljė asociacija su pagrindiniais šalies vyno platintojais. Pasak A. Rimšelio, kasmet čempionatas sulaukia itin daug dėmesio ir tuo pačiu skatina vyno gamintojus ir tiekėjus siekti maksimalių rezultatų. Didžiausias iššūkis – sudominti ne tik ekspertų komisiją, bet ir kiekvieną vynui neabejingą degustuotoją, todėl renginį pasiekia įdomiausių vynuogių veislių vynai, atkeliavę iš garsiausių vyno regionų.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)