Mažmeninės prekybos tinklo „Rimi Lietuva“ kulinarijos vadovės Elenos Sereičikienės teigimu, net ir mėgstamiausi patiekalai ar gėrimai ilgainiui pabosta, todėl eksperimentuoti virtuvėje tiesiog būtina, o kava tam puikiai tinka.

„Atrodo, kad kava yra labai įprastas daugelio mūsų kasdienybės atributas, tačiau jos panaudojimo būdai gali būti patys įvairiausi. Ją galima naudoti tiek marinuojant mėsą, tiek gaminant desertus ar sumuštinius – kur kavą bedėsite, ji pagardins gaminamą patiekalą ir suteiks netradicinio skonio. Be to, kavos naudojimas gaminant maistą leis mėgautis itin maloniu namuose pasklidusiu aromatu“, – sako ji.

Pateikiame 9 patarimus, kaip panaudoti kavą įvairių patiekalų gamyboje

Mėsos marinavimas. Įdėjus kelis arbatinius šaukštelius kavos į marinatą, raudona mėsa įgaus turtingą, aromatingą ir pikantišką skonį su dūminiu prieskoniu.

Saldainiai. Pasigaminti mažyčių naminių saldainių, kuriais galėsite mėgautis kasdien prie kavos puodelio, yra lengva. Tiesiog pamirkykite kavos pupeles skystame juodame šokolade ir sudėkite į šaldiklį sustingti.

Blynai. Ryte galite atsibusti ne tik nuo kvapnios kavos puodelio, bet ir nuo kavos skonio blynų. Gamindami tešlą blynams, įdėkite šaukštelį kavos granulių ir mėgaukitės kitokiais pusryčiais. Prie tokių blynų puikiai tiks šokoladinis padažas.

„Tiramisu“. Kava ir šis visiems puikiai pažįstamas desertas – tiesiog neišskiriamas duetas. Pasigaminkite namuose ir pasilepinkite juo prie kavos puodelio.

Padažas mėsai. Prasidėjus kepsnių sezonui, nustebinkite draugus nauju padažu mėsai. Į keptuvę sudėkite trintus pomidorus, jelapenus, rudąjį cukrų, maltos kavos granules, pjaustytus svogūnus ir kelias česnako skilteles, sumaišykite ir pakepkite.

Želė. Vietoje deserto su kava savo artimiesiems ar svečiams patiekite kavos desertą. Sumaišykite želatiną, karštą vandenį, šešis šaukštelius stiprios kavos granulių ir mėgaukitės unikaliu skoniu.

Riešutiniai gardėsiai. Norite įdomaus deserto? Pamirkykite graikinius riešutus stiprios kavos, kiaušinio baltymo ir cukraus mišinyje bei įdėkite į orkaitę. Rezultatas tikrai maloniai nustebins.

Jogurtas. Paįvairinkite pusryčių meniu netikėtu jogurtu. Į nedidelę keptuvę sudėkite džiovintas figas, medų, maltą kavą, prieskonius ir kepinkite, kol pasidarys vientisas sirupas. Supilkite masę į graikišką jogurtą ir mėgaukitės.

Sumuštiniai. Per naktį pamarinuokite kiaulienos kumpį kavos, rudojo cukraus ir čili miltelių mišinyje, o kitą dieną iškepkite ir dėkite aromatingą mėsą ant sumuštinio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją