Jų galime pasigaminti tiesiog čia pat, gamtoje, kūrenant laužą ar kepsninėje žaižaruojant žarijoms. Tam, kad nereikėtų daug ir ilgai galvoti, ką gaminsime, siūlome pasigaminti šonkauliukų su cinamonu.

Šonkauliukai su cinamonu

8–12 kiaulienos šonkaulių
2 šaukštų medaus
1 didelio apelsino sulčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
¼ šaukštelio malto cinamono
druskos
pipirų

Dideliame dubenyje iki vientisos masės išmaišyti medų, išspaustas apelsino sultis, aliejų ir cinamoną, pagardinti druska ir pipirais. Sudėti šonkauliukus ir išmaišyti, kad visi gabaliukai pasidengtų marinatu. Palaikyti per naktį šaltai.

Kitą dieną iškepti ant grotelių arba grotuoto paviršiaus. Nuėmus nuo kepsninės, šonkauliukus uždengti ir palaikyti 5 minutes. Patiekti su apelsinų salotomis.

Apelsinų salotos

4–6 vidutinio dydžio apelsinų
1–2 šaukštų citrinų sulčių
2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus
400–500 g įvairių salotų lapų
1–2 svogūnų
saujelės juodųjų alyvuogių be kauliukų
druskos
pipirų

Nulupti svogūnus ir apelsinus. Apelsinus suskirstyti skiltelėmis, iš poros skiltelių išspausti šaukštą sulčių. Sultis gerai išmaišyti dideliame inde su citrinų sultimis ir aliejumi, pagardinti druska ir pipirais. Tada sudėti apelsinų skilteles, susmulkintus salotų lapelius, supjaustytą svogūną ir alyvuoges. Indą švelniai pakratyti.

Daugiau receptų galite rasti knygoje „Iškylos Lietuvoje. Kelionės ir receptai“.