Tešlai jums reikės:

180 g miltų
2 šaukštai medaus
2 kiaušiniai
150 g cukraus
pusę šaukštelio sodos
pusę šaukštelio kepimo miltelių

Kremui:

400 g varškės
100 g cukraus
50 g sviesto
2 kiaušinių tryniai
2 šaukšteliai vanilinio cukraus

Kaip gaminti:

Tešlai suberkite cukrų, sodą ir kepimo miltelius į puodą. Įmuškite kiaušinius, sudėkite medų. Išplakite plaktuvu, įstatykite puodą į indą su vandeniu. Plakdami kaitinkite, kol masės pasidarys dvigubai daugiau. Tada nukaiskite ir palikite atvėsti. Paskui suberkite į puodą miltus ir užminkykite tešlą, ją 4 val. padėkite į šaldytuvą.

Atšaldytą tešlą padalinkite į 5 dalis. Iškočiokite 15 cm skersmens apskritimus, sudėkite į kepimo popieriumi išklotas kepimo skardas ir kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 5 min.

Išimkite kepinius iš skardos ir palikite atvėsti. Uždėkite ant apskritimų lėkštę ir lygiai apipjaustykite kraštus. Nupjaustytus gabalėlius įdėkite į orkaitę, kad apdžiūtų.

Sumaišykite komponentus kremui, išskyrus sviestą. Išplakite juos plaktuvu iki vientisos masės, įdėkite sviestą, išmaišykite ir užkaiskite ant viryklės. Maišydami kaitinkite. Kai pradės burbuliuoti, pakaitinkite dar 3 min. Masė turi būti tokia, kaip labai tiršta manų košė.

Užtepkite karštą kremą ant pagrindo apskritimų ir sudėkite juos vieną ant kito. Torto viršų ir šonus ir aptepkite kremu, apibarstykite trupiniais iš tešlos likučių. Kai kremas visiškai atvės, įdėkite tortą į šaldytuvą 5 val.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)