Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse „Mano gardžiausias desertas“!

Pyrago pagrindui Jums prireiks:

220-230 g kambario temperatūros sviesto (paprastai vienas pakelis)
½ puodelio cukraus
2 puodeliai miltų
Mažas žiupsnelis druskos (ketvirtadalis a.š.)

Citrininiam įdarui prireiks:

4-5 citrinų sulčių (maždaug 1 puodelis)
4-5 didelių kiaušinių
1 v.š. tarkuotos citrinos žievelės
Pusantro puodelio cukraus (1 ½ )
2/3 puodelio miltų
Cukraus pudros pyrago papuošimui

Visų pirma pasiruošiame pagrindą. Sumaišome birius produktus: cukrų, miltus ir druską. Elektriniu plaktuvu sumaišome sviestą ir birių produktų mišinį. Žinoma tešlą galite sumaišyti ir suminkyti rankomis.Gausite standžią tešlą. Tešlą paspaudžiam rankomis į kloti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (patartina naudoti 23-33cm, gražiai atrodo 27 cm skersmens apvali forma). Išklojus tešlą lengvai pabadyti šakute, kad nedidelis sluoksnis veliau į ertmes prisigertų įdaro. Prieš kepant patartina tešlą šiek tiek palaikyti šaldytuve. Kepti apie 15-20 min.,180 C temperatūroje, kol įgis šviesiai rusvą atspalvį.

Kol kepa pagrindas pasigaminkite citrininį sluoksnį. Plaktuvu gerai išplakite kiaušinius ir cukrų, plakant įmaišykite miltus, supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Palaukite kol pyrago pagrindas šiek tiek atvės, tada ant jo užpilkite citrininę masę ir kepkite orkaitėje apie 30 min. 180 C temperatūroje.

Pyragui visiškai atvėsus pabarstyti jį cukraus pudra. Nors malonus citrinų kvapas žadins norą paragauti, bukite kantrūs, pjaustykite ir ragaukite pyragą tik visiškai jam atvėsus, nes tik tuomet galutinai, gražiai sustandėja pyrago citrininis sluoksnis.

Skanaus!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)