Reikės:

6 kiaušinių
180 g cukraus
80 g miltų
80 g krakmolo
60 g kakavos
1 valg. š. vanilinio cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
2 valg. š šilto vandens
4 šaukštai vyšnių likerio
stiklainis vyšnių uogienės
500 ml 35 proc. riebumo grietinėlės
2-3 valg. š. cukraus pudros
100 g juodojo šokolado

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių, baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį pilant cukrų ir vanilinį cukrų. Trynius su šiltu vandeniu išplakti šluotele ir įmaišyti juos į baltymus.

Sumaišyti miltus, krakmolą, kakavą ir kepimo miltelius. Suberti juos į išplaktus kiaušinius ir viską atsargiai išmaišyti. Pilti į sviestu išteptą kepimo formą.

Kepti 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių. Iškepusį biskvitą palikti ataušti 4-5 valandas. Perpjauti jį į tris dalis.
Du apatinius lakštus apšlakstyti likeriu.

Vyšnių uogienę, jei ji skysta, truputį pakaitinti ir įdėti krakmolo, prieš tai jį sumaišius su vyšnių sultimis. Jeigu nenorite to daryti, prekybos centruose galima nusipirkti vyšnių uogienės, skirtos tortų pertepimams. Ji idealiai tinka šiam tortui.

Ant pirmojo biskvito lakšto tepti vyšnių uogienę.

Atšaldytą grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki stangrumo ir tepti ją ant antrojo biskvito, paliekant dalį grietinėlės torto šonams ir viršui aptepti. Tuomet dėti trečiąjį biskvitą ir sutepti likusią grietinėlę.

Juodąjį šokoladą ištirpinti ir labai plonu sluoksniu paskleisti ant plastikinės arba metalinės pjaustymo lentelės. Dėti į šaldymo kamerą 15-20 minučių. Išėmus iš kameros plačiu peiliu pridrožti šokolado drožlių ir jomis puošti tortą. Galima ant viršaus uždėti konservuotų vyšnių, gervuogių arba spalvotų kukurūzinių pabarstukų.

Stasė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)