Blynai su obuoliais

Jums reikės:

Migdolų pieno 300 ml
Kiaušinių 1vnt
Grietinės 2 šaukštų
Cukraus 4 šaukštų
Obuolių 1 vnt, didelis
Miltų 250 g
Vanilinės cukraus pudros 1 šaukštas
Kepimo miltelių 1/2 šaukštelio
Žiupsnelio druskos

Į migdolų pieną įmušame kiaušinį, sudedame grietinę, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišome. Sutarkuojame obuolį „burokine“ tarka ir sumaišome su mase. Sudedame ir išmaišome persijotus miltus ir kepimo miltelius. Kepame ant vidutinio karščio.

Robertas U.

**********************

Kartais mirtinai norisi ko nors saldaus! Tokia jau ta smaližių prigimtis. Mano saldumynų favoritas yra lietiniai blynai. O dar Užgavėnės ant nosies. Jie visada gerai gaunasi, kad ir koks vienas pridega – tai nežymi bėda. Taigi tie skanieji blyneliai gaminasi iš miltų, kiaušinių, cukraus ir pieno. Kiekiai priklauso nuo valgytojų gausos.

Kiaušiniai išplakami su cukrumi, pilamas pienas ir išmaišoma. Pabaigoje tešlos konsistencija reguliuojama su miltais. Kepama karštoje keptuvėje.

O dabar linksmoji dalis! O tai yra, ne kas kitas, o pagardai! Siūlau išbandyti rikotos sūrio ir braškių įdarą. Čia labai tinka šokolado padažas.

Veronika

**********************

Apelsininiai blyneliai

Ypatingai ploni blyneliai ir klampus apelsininis padažas.


Reikės:

Blynams:

60 g miltų;
2 kiaušiniai;
120 ml. pieno;
30 gr. sviesto;
1 šaukštas cukraus;
truputį druskos;
30 ml. apelsinų sulčių;
1 apelsino žievelės;

Padažui:

20 gr.sviesto;
0,5 šaukšto cukraus;
0,5 apelsino žievelės;
stiklinė apelsino sulčių
1 a.š. krakmolo
šlakelį vandnes.

Gamyba:

1. Blynelių gamyba. Ant garų ištirpinti sviestą. Dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi iki purios masės, įberti žiupsnelį druskos. Įpilti ištirpintą sviestą, apelsinų sultis ir pieną, o tada maišant miltus ir apelsinų žieveles. Tešla turi gautis skysta.

2. Blynelių kepimas. Papildomų riebalų nereikia, kadangi tešloje yra sviesto. Įkaitiname keptuvę ir pilame samtelį tešlos, paskirstome po keptuvę ir perteklių išpilame. Blyneliai turi gautis labai ploni, kraštuose traškantys. Iš iškeptų blynelių suformuojam trikampėlius.

3. Padažo gamyba. Keptuvėje ištirpiname sviestą, įberiame cukrų ir palaukiame, kol jis ištirps, tada supilame apelsinų sultis, įmetame apelsinų žieveles ir pakaitiname. Tada vandenyje ištirpiname krakmolą ir pilame į padažą. Kaitiname, kol sutirštės.

4. Blynelius sudedame į padažą, pavartome iš abiejų pusių. Sudedame į lėkštę, užpilame padažo.Galima patiekti su ledų šaukšteliu. SKANAUS!

Kristina

***************

Vokiškas blynas orkaitėje

Dviems alkaniems valgytojams (1 dideliam blynui):

3 kiaušiniai
0,5 puodelio miltų
0,5 puodelio pieno
1 valgomojo šaukšto cukraus
žiupsnelis druskos
0,25 arbatinio šaukštelio malto muskato (būtinas slaptas ingredientas, suteikiantis išskirtinį skonį)
1 - 2 valgomieji šaukštai sviesto

Matavimams naudotas puodelis = 236 ml.

Paruošimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
2. Kiaušinius lengvai paplakite su druska ir cukrumi.
3. Sudėkite miltus, išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Įpilkite pieną, berkite muskatą, išmaišykite.
4. Keptuvėje (jei tinkama kepti orkaitėje) arba stiklinėje formoje išlydikite sviestą. Paskleiskite po visą formą ir supilkite į ją tešlą.
4. Kepkite orkaitėje 15 - 20 min. Blynas labai išsipučia. Tada sumažinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 10 - 15 min, kol gražiai pagels.
5. Skaninkite cukraus pudra, grietinės - sviesto mišiniu, mėgstama uogiene, varške, šviežiomis uogomis - tiks kone viskas, ką mėgstate. Skanaus!

Ieva V

*************************

Morkų-bulvių blyneliai

Kitokie nei įprastai... skanūs ir neriebūs..

750 gr bulvių
500 gr morkų
3 kiaušiniai
4 v.š avižinių dribsnių
0,5 a.š malto imbiero
2 v.š krakmolo
druskos,pipirų,pagal skonį
smulkiai pjaustytų petražolių
aliejaus kepimui

Bulves ir morkas nuskusti, sutarkuoti burokine tarka. Sudėti kiaušinius, krakmolą, išbrinkintus ir nuspaustus dribsnius, prieskonius. Viską gerai išmaišyti ir kepti blynelius gerai įkaitintoje keptuvėje. Patiekti su grietinės -krienų padažu. Skanaus...

Jolanta.M

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)