Šį kartą moteris siūlo pasigaminti prancūziškų dešrainių, kuriuos Renata skanavo viešėdama Paryžiuje.

Vasarą apsistojusi Palangoje esančiame „Amberton Green Apartments“ viešbutyje, moteris šį patiekalą pagamino per 20 minučių. Dar 15 minučių prireikė kepimui.

Iš anksto pasigaminkite karamelizuotus svogūnus. Mėlynuosius svogūnus nulupkite ir supjaustykite plunksnelėmis. Keptuvėje ant aliejaus apkepkite svogūnus, tada sumažinkite ugnį ir kokias 10-15 minučių juos lėtai vis pamaišydama kepkite. Kai svogūnai taps skaidrūs juos skaninkite cukrumi, druska, pipirais. Galiausiai įpilkite kelis šaukštus kokybiško balzaminio acto ir maišykite, kol jis nugaruos. Svogūnų pagardą galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, o valandą prieš vartojimą jį reikėtų išimti iš šaldytuvo, kad kiek sušiltų.

Visus padažui skirtus ingridientus šakute suplakite į vientisą masę. Dešreles subadykite kelis kartus šakute.

Prancūziški dešrainiai

Kepsninę paruoškite kepimui ant nelabai kaitrios tiesioginės ugnies. Dešreles vis pavartydami, kad apskrustų, kepkite apie 5-8 minutes. Kai dešrelės apkepa, jas iš abiejų pusių tepkite garstyčių padažu ir dar pavartydami kepkite 5 minutes.

Prancūzišką baguette perpjaukite į tris dalis, kurias įpjaukite išilgai. Duonos išklotines trumpai paskrudinkite ant kepsninės grotelių.
Kai dešrelės iškepa, o duona apskrunda, kiekvienas sau gaminkitės dešrainius. Ant duonos guldykite dešreles, o į jos šonus kimškite karamelizuotų svogūnų. Dešrainius papildomai galima skaninti pomidorų padažu, garstyčiomis.

R. Ničajienė šviežius produktus surado „Fresh Market“ tinklo parduotuvėje Palangoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją