„Mėsainių valgymo čempionatas pirmą kartą Lietuvoje buvo surengtas prieš dvejus metus. Šiemet kilo idėja jį atgaivinti ir paversti tradiciniu, kasmet organizuojamu renginiu. Renginio Druskininkuose metu bus siekiama didžiausio mėsainio rekordo Baltijos valstybėse – bus gaminamas daugiau nei 100 kilogramų sveriantis mėsainis. Siekiame sukurti kuo smagesnę ir įdomesnę atmosferą renginio dalyviams bei svečiams“, – sako Linas Jablonskas, idėjos iniciatorius, restorano „The house“ direktorius.

Nors lietuviai jau turi vėžių, ledų, šaltibarščių ar kito maisto valgymo čempionatus, iki pasaulinių valgymo čempionatų dar yra kur stengtis – 1997 m. Jungtinėse Amerikos valstijose įkurta Valgymo lyga (angl. Major League Eating), kuri maisto valgymo čempionatus organizuoja JAV, Kanadoje, Australijoje, Kinijoje, Japonijoje ir Tailande. Mėsainių valgymo rekordą JAV 2007 m. pasiekė Kalifornijos gyventojas Joey Chestnut‘as, per 8 minutes suvalgęs 103 mėsainius.

Pasak L. Jablonsko, šiemet mėsainių valgymo čempionatą organizuojama atsižvelgiant į amerikiečių patirtį – tai įdomi, intriguojanti ir iššūkį kelianti pramoga, kuri gali tapti vienu laukiamiausių renginių kasmet. „Užsienyje vykstantys valgymo čempionatai sutraukia mases gerbėjų ir maisto fanų, o norintys sudalyvauti čempionate turi suskubti registruotis iš anksto. Belieka tikėtis, kad mums pavyks bent iš dalies atkurti tą smagią ir jaudinančią atmosferą, kuri paskatins renginio dalyvius ir žiūrovus savaitgalį praleisti pramogaujant kiek kitaip“.

Mėsainių valgymo čempionatas vyks birželio 14 d., Druskininkuose esančiame restorane „The house“ (M. K. Čiurlionio g. 61). Renginio pradžia 13 val. Čempionato dalyvių laukia ne tik mėsainių valgymo varžybos, bet ir rekordo fiksavimas, koncertas ir galimybė sužinoti naujų, Lietuvos įžymybių sukurtų, mėsainių receptų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)