„Mano mama buvo virėja, todėl aš labai mėgstu gaminti. Ruošiu autentiškos švediškos virtuvės patiekalus, o kai kurie mano naudojami receptai yra net 75 metų senumo“, - sakė P. Michaelsson, virtuvėje besisukantis nuo 7-erių metų.

Švedų kompanijos „Electrolux“ įrengtoje naujoje virtuvėje P. Michaelsson užkandžiui paruošė tradicinės saldžiai marinuotos silkės su svogūnais ir morkomis bei lašišos su garstyčių, acto ir krapų padažu. Pagrindiniam patiekalui buvo patiekti mėsos kukuliukai su raudonųjų serbentų džemu, bulvių apkepas, pagardintas ančiuviais, svogūnais ir grietine bei lengvai marinuotų agurkų garnyras. Desertui svečiai ragavo tradicinį obuolių pyragą su vanilės padažu.

„Lietuvoje tikrai daug švedų kapitalo kompanijų, o galimybių paragauti šios šalies patiekalų – trūksta. Ateityje tikimės plėsti pažintį su švediška virtuve, ypač jei atsirastų profesionaliai ją išmanančiųjų“, - sakė Urtė Mikelevičiūtė.

Renginyje tradicinę švedišką dainą atliko du iš Stokholmo atvykę chorai, prie kurių prisijungė ir Švedijos ambasadorė Lietuvoje Cecilia Ruthström-Ruin.

Valborg, arba Valpurgijos naktis, germanų šalyse švenčiama iš balandžio 30 į gegužės 1, tačiau Švedijoje ši šventė turi mažai religinio atspalvio ir daugiau siejama su pavasariniu gamtos atgimimu.

„Švedijoje, kaip ir Lietuvoje, šaltas ir tamsus metų laikotarpis yra gana ilgas, todėl labai džiaugiamės bundančiu pavasariu. Žmonės įprastai tądien dirba soduose, o vakare dainuoja, vaišinasi ir degina laužus. Sutemus virš Švedijos būtų galima pamatyti daug deginamų laužų taškelių“, - sakė Švedijos ambasadorė C.Ruthström-Ruin.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)