Reikės:

1 ir 1/2 stiklinės kvietinių miltų
1/2 stiklinės cukraus pudros (naudojau 3 V Š smulkaus cukraus)
žiupsnelio druskos
1 kiaušinio trynio
125 gramų atšaldyto sviesto (tešlai)
2 - 3 valgomųjų šaukštų smulkaus cukraus
6 didelių obuolių (naudojau "Antaninius" ir "Auksį")
1/2 litro kriaušių - obuolių marmelado su melisomis
50 gramų sviesto (pyrago viršui apdėti prieš kepant)

Gaminimas:

Turimą kepimo formą ištepiau sviestu. Orkaitę įkaitinau iki 190 laipsnių. Sviestą, skirtą tešlai, supjausčiau gabalėliais ir sumaišiau su persijotais miltais ir druska.

Subėriau cukrų. Viską pertryniau pirštais, kol pasidarė smulkūs trupiniai. Įmušiau kiaušinio trynį. Išmaišiau.

Tešla dar nelipo, tad įpyliau 2 V Š šalto vandens. Tešlą lengvai suminkiau į rutulį ir iškočiojau. Įklojau į kepimo skardą.

Prispaudžiau prie skardos sienelių ir dugno. Apatinę tešlos dalį subadžiau šakute ir padėjau šaltai valandai.

Obuolius supjausčiau skiltelėmis, išėmiau sėklalizdžius ir nulupau. Supjausčiau plonomis riekelėmis ir išdėliojau ant tešlos apskritimu. Obuolių sluoksnį aptepiau kriaušių - obuolių marmeladu su melisomis. Supjausčiau likusius obulius ir išdėliojau ant viršaus.

Apibarsčiau cukrumi ir apdėliojau mažais sviesto gabalėliais. Kepiau 50 minučių.

SKANAUS!

Dėkojame Kristinai už receptą!

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)