“Šiais apdovanojimais norėjome išreikšti savo padėką tiems, kurie rizikavo labiausiai: visi šie žmonės sukūrė kažką, ko iki jų Lietuvoje nebuvo – ar tai būtų pirmasis prancūzų virtuvės restoranas, ar pirmas kavos išsinešimui tinklas, ar pirmasis nepriklausomos Lietuvos restoranas apskritai,” – komentavo kulinaras Alfas Ivanauskas.

Į renginį atvykusius svečius pasitiko ne tik prie rūmų iškeltos Lietuvos bei VMG vėliavos, bet ir beveik tona ridikėlių puošti automobiliai. Raudonu kilimu žengė Lietuvos restoranų vadovai ir šefai, kulinarinių knygų ir tinklaraščių autoriai, kiti maisto verslo atstovai.

Renginio metu už pirmąjį Lietuvos restoraną atkūrus nepriklausomybę buvo apdovanoti restorano “Stikliai” savininkai Romas Zakarevičius ir Anna bei Aleksandras Ciupijai, už pirmąjį prancūzų virtuvės restoraną – Arūnas Oželis, už pirmąjį kavos išsinešti tinklą – Nidas Kiuberis.

Henrita Kontrauskienė buvo apdovanota už senosios Lietuvių virtuvės restoraną ir Kulinarinio paveldo muziejų, Kristupas Baublys – už pirmąjį Lietuvoje vyno barą, Algimantas Jablonskas – už pirmuosius šalyje šokolado namus, o Irena Čereškienė ir Monika Čereškaitė – už pirmąją išvažiuojamųjų renginių aptarnavimo įmonę.

Taip pat apdovanojimą už neformaliojo kulinarinio švietimo skatinimą gavo kulinarinė studija “Čiop čiop”, už indėlį į kulinarinių knygų leidybą – Beata Nicholson, specialus rėmėjo – putojančio vyno “Gancia” – prizas už nestandartą buvo įteiktas restoranams “Time”, “Bistro1dublis” bei “Linassamėnas”. Iš Vilniaus mero Arūno Zuoko rankų apdovanojimą už iniciatyvą gavo vaikų restoranas – teatras “Kukumuku”.